Veckan som gått

För en vecka sedan, söndags förra veckan hade jag en Madde dag som var så skön, men jag har inte hunnit blogga så mycket veckan som gått, så här kommer veckan:

Söndag:

Då hade jag som sagt en Madde dag, jag gjorde inte så mycket, slappade mest här hemma och så hängde jag upp nya gardiner och tog ett varmt skönt bad.







Måndag och Tisdag:

Då låg jag hemma på soffan och hade feber. Gjorde inte så mycket mer än att köra och lämna barnen på dagis och köra och hämta dem.

Tittade på film gjorde jag också, tre av mina favoriter Gothika och Twister och The day after tomorrow. Någon annan också men jag kommer inte ihåg vilka det var!


Onsdag:

Lite piggare och fick köra Selma till dagis och Theo till doktorn, som konstaterade att Theo hade öroninflamation.

Torsdag:

Tog det lungt på förmiddagen för att invänta syrran och hennes sambo (C). När dem kom så blev Selma och Theo jätte glada och haffade dem direkt för att leka! =)

Sen skulle jag och syrran och Theo köra och fixa till brudklänningen =) och titta på kläder till Theo, så nu kommer han att vara så söt på bröllopet. =)

Klänningen kommer att bli jätte bra, jag är så nöjd och glad! kommer att bli så bra! =) Nu är det skor som ska fixas! =)

Selma och C lekte hela eftermiddagen, och selma hade i alla fall haft jätte kul! =)

Fredag:

Då va det dax för jobb, Syrran och C var här och lekte och passade Selma och Theo. Och det tyckte i alla fall barnen var jätte kul, en hel dag med dem. =)  syrran nr 2 kom också hit och var med och lekte.

Sen på kvällen så kom även manges bror, och vi hade lite middag med lite bröllops meny och tema. blev mycket prat om bröllopet precis som planerat.

Maten blev bra, man måste ju provlaga maten så manvet vad man bjuder på ! =) Nu hade vi ju inte allt, men en del, så vi får provlaga det andra vid ett senare tillfälle! =)

Lördag:

Då hände inte mycket alls, vi tog det bara lungt, Mange fixade med bilarna. Jag och barnen slappade mest.

Söndag:

(idag) har vi städat och fixat lite, jag har inte varit på mitt bästa humör direkt (som ni kunde läsa innan)

Nu känns livet lite bättre i alla fall. =)

I morrn är det en ny vecka och förhoppningsvis piggare och friskare. Ska till tandläkaren eller jag tandhyginisten (eller hur det stavas) i morgonbitti. =( kanske inte den roligaste sak man kan göra en måndagsmorgon! =)




ångvält

Känns som någon kört över mig med en ångvält! kul va?!

Vill gå och lägga mig igen och vakna när allt är bra, när allt är över!

Men det går ju inte hur mycket jag än vill.

Idag blir det nog inte mycket gjort, städa lite, sura lite ,deppa lite, snora lite, hosta lite, ta lite sinova så man kanske kan andas!

återkommer när livet känns lite roligare helt enkelt!

Klänningen

Igår var jag, syrran, Theo och Mange iväg och skulle fixa min klänning och kläder till Theo.
Ja,  Mange och Theo var så klart inte med och tittade på klänningen.

Theo kommer att bli så söt, men det var under vilda protester vi provade kläderna på honom. =)

Klänningen kommer att bli så fin, nu ska den sys in lite. ÅÅÅ jag längtar tills jag får ha den på mig!!!

Annars hände det inte så jätte mycket igår, jag var mest off...fortfarande inte riktigt bra.

Mår inte så bra idag heller, men just nu är det bättre! Sitter just nu och har lunch på jobbet.  Dax att ut och gå en sväng!!

hörs

stackars Theo

Ja hos doktorn gick det ju nästan bra, förutom att Theo fick ett av sina utbrott medan vi väntade! suck, en genomsvett mamma var det som träffade doktorn sen!

Vi som åkte dit för att få hostmedicin till Theos hemska hosta, fick åka till apoteket och hämta ut både hostmedecin och pencillin för öroninflamation.

Det kom lite som en chock, för han har inte klagat på att han har ont i öronen!!  Men nu ska han väl snart bli sitt vanliga jag igen!!
Tänk att han har det i båda öronen utan att sagt eller visat något!! lilla killen!!

Inga problem har det varit att få i honom det heller, som tur är. Gäller bara att locka med rätt saker och bli jätte glad och applodera när han tagit den. Då blir han så stolt! =)


Jag själv är nog inte riktit frisk än, för efter pärsen att bråka med en Theo hos doktorn och sen apoteket och där vänta på att det skulle bli vår tur och sen vänta på att dem skulle blanda pencillinet. så var jag slut! Theo också för den delen, han sov i två timmar sen var jag tvungen att väcka honom för vi skulle ju hämta Selma. Tur att man har sånt bra dagis så jag ringde dit och sa att vi blev lite sena för Theo fortfarande sov, och det var absolut inga problem! =)

Jag är fortfarande rätt trött, nu måste jag börja bli lite pigg igen, för i morrn ska det ju provas brudklänning!! Syrran har kommit ner till skåne!! =) tåget blev bara 20 minuter försent, så det var ju inte så farligt!! =)

Nej nu ska jag slappa en stund till i soffan, sen ropar nog sängen!!



doktorn

Lite bättre är det md mig idag, fortfarande lite yr, och ont i huvudet! men det går väl över!

Men idag bär det av till doktorn med Theo som är jätte hostig. Vi behöver nog lite hostmedecin till honom! Hoppas att det hjälper så att han kan få sova ordentligt!

Selma får gå till dagis, så blir hon glad! =)

Blekfisen Theo och jag får ligga hemma på soffan och bli friska! Antagligen kollandes på Lejon kungen, Bambi eller Rory racerbi!! yeay dagen är räddad! ;)

Nu bär det strax av till dagis med Selma, klockan 11.00 är det dax att vara hos doktorn! Sen blir det hemma och vila!! Kan nog behövas efter det!

later...

lite bättre idag!

Ligger forfarande hemma med lite feber, den börjar ge med sig, men är inte bra än!! blir att vara hemma i morrn också så jag är riktigt frisk på torsdag.

För på torsdag sak jag prova min brudklänning igen, och passa in den, för den behövs sys in lite. 
Och så ska vi kolla på några kläder till Theo också som ska vara näbb. =) Han kommer att bli så söt tror jag! Sen ska jag bara hitta en klänning till Selma också och det verkar vara den svåraste uppgiften hittills!! Jag hittar inget som blir bra!! suck!

Syrran ringde innan och hon har lyckats boka om tågbilljettern så dem kan komma ner till skåne, pga snökaos skulle det tåget dem skulle åka med inte köra!! Men trots att dem inte hade ombokningsbara biljetter lyckades hon boka om dem pga. vädret!! jippi!! jag är så glad.

Syrran ska jag följa med och kolla på klänningen!! =)

Sen ska vi på fredagen ha lite mys middag här hemma , så vi kan prata om bröllopet!! Och så ska syrran och hennes sambo passa Selma och Theo hela fredagen. Barnen kommer att bli så glada när jag berättar för dem!! =)

Måste berätta om min underbara Selma.

Igår när jag skulle köra dem till dagis, så snöade det. Selma gick ut och ställde sig på trappan i snön och skrek:

- Jag vill ha sommar!!  jag vill ha sommar NU!!!

Hon är ju för söt!! =)

Nej nu ska jag hoppa i duschen, så kanske jag mår lite bättre!! Sen är det snart dax att köra och hämta barnen!!




Inte bra

ont i kroppen och huvudet, och idag är det tyvärr inte bara träningsvärk utan feber ont!!

Kanske var det inte bara ny tand som gjorde Theo febrig, för det hade ju inte smittat!

Så idag blev det mer egentid, för tack gode gud att jag fick lämna barnen en stund på dagis, annars hade det inte blivit någon vila här inte!

Hoppas bara jag kan köra och hämta dem sen utan att behöva skotta, för det vet jag inte om jag orkar, och det snöar som bara den!

Nu ska jag ta och sova en stund, kanske titta på en film till.


Själv!

Igår kväll ville Selma och Theo absolut inte sova, så det var melodifestivals mys här hemma. Eller jag Selma och Theo sprang mest runt och busade.

Theo stannade till framför tvn när Erik (vad han nu heter i efternamn har jag glömt) sjöng, stod där och diggade och sen gick han nynande där ifrån, Jag tror att Theo gillade den sången. När Darin sjöng stannade han också till framför tv men gick där ifrån nästan direkt och sa: jaja! hmmm han gillade nog inte Darin. hihi

Sist kom ju hårdrocksbrudarna och då stod både Selma och Theo som klistrande framför tvn. =)



Det är inte det lättast att få fingrarna att göra hårdrocksteken!! =)



Theo vill ha hjälp, fingrarna vill inte alls!! =)

Sen somnade dem gott båda två, för att sen vakna klockan 3 båda två, Theo ville titta på lejon kungen och var jätte sur för att han inte fick det!! suck!! Tillslut somnade vi alla om igen.

Nu har Mange och barnen kört hem till farmor och farfar för att fixa lite mer ved (denna kalla vintern har tagit hårt på förådet av ved)

Jag har en sådan snäll svärmor som tar hand om barnen så jag kan vara hemma alldels själv. Så skönt jag har längtat efter att få vara lite själv!! Jag tycker det är skönt att få vara själv ibland.

Det blir väl att fixa lite här hemma i lugn och ro. Ta ett varmt bad ska jag nog också hinna med! (mjuka upp mina öma muskler)

Det är så mycket man vill hinna med när man är själv hemma så man hinner bara hälften! =)

Dax att sluta blogga så jag hinner med så mycket som möjligt!


godis




Theo försöker gräva, men det var lite jobigt!!





Snöras från taket, hoppas man slipper få sånt i huvudet



Så här gör man när man är trött på att skotta!! =)




Nu blir det godis lite rött och vatten. =)

så trött i kroppen nu!! vill bara ligga på soffan nu resten av kvällen!!


skåne visar sitt rätta jag igen!

Nu börjar skåne likna sitt rätta jag!! snöade som bara den i natt och morse, och nu smälter snön sakta men säkert bort!! Precis som det brukar! Men vi har ju haft ett vitt skåne i 2 månader och det hör ju inte till vanligheterna direkt! =)

Efter mycket skottande tidigt i morse, kom jag och Selma iväg till friskis och gympan, när familje gympan var slut så kom farmor och farfar och hämtade Selma (dem skulle köpa tyg till en klänning Selma ville att farmor skulle sy) jag gick in i gymmet och tränade lite till! =) så skönt! Sen dusch och i väg till systemet och maxi. LIte vin till middagen ikväll och såklart mat till middagen ikväll!! haha

Skön för middag med lite Selma mamma tid och lite egen tid!! aldrig fel!

Selma har fortfarande inte kommit hem än!! =) Hon förljde med på lite andra ärenden farmor och farfar hade!! Hon sa i morse att hon saknade dem, så gissa om hon blev glad när dem kom och hämtade Selma på friskis?!! =)

Gissa om jag kommer att ha träningsvärk i morgon, har ju skottat massor idag, familjegympat och styrketränat. AJAJ i morrn skulle jag gissa!! Undra i fall jag kommer ur sängen?! =)



så här fint är det inte längre, nu har all snö försvunit från träden! Men i morse var det så här fint i vår trädgård! =)

välkommen till ett snöigt skåne










TAND!

Nu vet jag varför Theo varit/är dålig, feber och lite dålig i magen!!!

EN NY TAND!!!

Det såg jag nu när jag borstade hans tänder, en ny liten kindtand påväg upp. Inte konstigt att han bara har velat ha välling och piggilin glass!!! Inte så mysigt att tugga när det kommer en ny tand!

Skönt att veta att det inte är något som smittar, med tanke på att vi var hos g. mormor igår! Vill ju inte att hon blir sjuk!

Snöat har det gjort massor här idag! snö snö snö!! och slask!! =(

I morgon är det dax för gympa igen, om det inte är för dåligt väder! Selma vill så gärna gå och gympa!! =)

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!!



Febriga Theo sover som en stock

Theo sover som en stock på soffan här, lille killen inget kul med feber!

Han blev nig helt uttröttad när i gick och lämnade Selma på dagis, för inte ville han åka i vagnen mer än ett par meter! så han fick gå! Efter vi lämnat Selma gick vi vidare till affären och handlade lite! han gick dit också.

När vi skulle gå hem satte jag honom i vagnen med protester från hans sida, men han var ju trött.
Gick i rask takt hem i snömodd med vagnen, rätt jobbig!!! tänk om dem kunde skotta lite bättre?!

Theo ville se byggare bob (inte bambi, chokad) hann inte se så mycket innan han somnade med älling (välling) flaska i munnen! =)

Nu ska jag ta och passa på att städa lite här medans han sover. Han ska alltid hjälpa till att städa ( det gör ju inget) men toaletten städar jag helst själv! =)

hoppas ni får en trevlig Fredag!

bortskämda

Då har jag och barnen varit hon gamlemormor och blivit bortskämda och gödda!!=)

Så trevligt och mysigt!

Köttbullar med potatis och sås

Glass med hallon till efterrätt

till sist fika

vem kan stoppa mig när jag bara rullar fram?? =)



Hann precis hem innan det värsta bröt ut, med snö och blåst!! skönt det!

Efter Theo sovit lite middag hos g. mormor så var han het som en kamin, Febers slog till från ingenstans, hoppas han inte smittat g. mormor!!

Vet inte varför han har feber, han är inte förkyld, hmm konstigt!

Så i morgon blir det att stanna hemma med Theo, inget jobb för min del!!

Hur artig som helst är Theo när han är sjuk. frågar man honom. vill du ha något? vatten? saft?

Nej tack!

Han säger ju nästan aldrig Nej tack annars bara nej! =)


En Telia snubbe ringde i eftermiddags, (lät rätt sur, kanske för att det inte var skottat vid ledningen??) Men nu funkar i alla fall telefonen igen skönt det! slapp vänta 5 dagar i alla fall!! =)



hemtelefonen paj!

snöskottningen igårkväll gick ju bra, en halvtimme höll jag på, fasiken vad det är tungt att skotta snö, men grattis motion är aldrig fel! =)

Fick ett sms i morse av min älskling som tykte jag hade skottat fint =)

Idag ska vi köra och hälsa på min mormor, Selma har velat det nu i flera veckor! =) hon är så söt, mamma kan vi inte hälsa på gammlemormor?? det vill jag!!

Ingen hemtelefon har vi heller som fungerar, nått galet med lednigen sa dem närjag ringde, men internet fungerar i alla fall!! det är ju bra!!  Kan ta 5 arb. dagar innan det funka igen! suck. men vi finns på mobilerna, och jag har kopplat hemtelefonen till mobilen! =)

Ska även köra till posten idag och hämta ett paket från ellos, jippi!! lite kläder till barnen och nya gardiner till vardagsrummet!! kommer inte ihåg om jag beställde nått mer!?

Nu ska jag hoppas i duschen och fixa till mig och barnen sen bär det av till ga.mormor för lunch och alldeles säkert fika också (brukar alltid bli lite go´a kakor! =) mums)



uppdatering bröllopsplaner

Bröllopsplaneringen går framåt, har inte skrivit så jätte mycket om det, men då här ser det ut i stora drag!

*lokal bokad

*Klänning håller på att sys in

*tärnklänningar klart

*Blommorna till brudbukett klart

*Manges kläder klart

*Maten bestämd (till nästan 100%)

*Frisör (min kusin) är klart

*boka datum indjudningar skickades innan jul

*Ringarna är på gång, vi vaskar guld =)

*Prästen ska vi träffa i April

* Inbjudningar klara skickas på måndag

* tårta provsmakad, vi har nästan bestämt oss (ska bara ringa och fastställa)

*bröllops makeup Klart



Saker som inte är klara är fler(inte nu längre)!! men det kommer nog att falla på plats:

*bröllopstårta (provsmakning bokad, mums)

*Vin mm.

*Prästen (hoppas att hon ger besked snart)

*Inbjudningarna (ska fixas i veckan, forfarande inte hunnit med än)

*skor, underkläder, smycken

*musik (fått ett namn på en som kan sjunga vid vigslen, ska ringa och kolla idag) hon kunde inte, plan B??

*bröllopsmake up (håller jag på att kolla runt om)

*blommor till borden (inte beställt men vi har nog bestämt oss)

förbaskade snö

Nu får det faktiskt vara slut på denna här snön!!! blir galen och mer ska det komma!! (okej igentligen är det ju mitt eget fel, men i alla fall!! )

Imorse efter att jag lämnat Selma och Theo på dagis kom jag på att jag glömt mobilen och två brev (som skulle skickas idag) hemma, så jag kör tillbaka hem, parkerar och går in, hämtar grejorna och går ut startar bilen och ska köra iväg, tror ni då inte att jag fastnar i alla snö, bilen vill inte köra någonstans, det går inte att backa och det går inte att köra framåt heller!!  F-N vad gör jag nu??

Jag ut ur bilen fram med snöskyfflen och börjar skotta lite vid bilen, sätter mig igen provar NEJ fortfarande fast, så provar jag några gånger.

Ger upp, ringer C och säger att jag blir sen till jobbet, sitter fast på uppfarten, jä-la snö!

Springer in till grannen tänker hoppas han är hemma!! Och det var han som tur är! Så han får hjälpa mig (tack snälla) (lite pinsamt, tur man känner den grannen lite i alla fall)

Han putta och jag gasa, tillslut kom jag i alla fall loss!! Lite försenad, men jag kom ju i alla fall till jobbet!!

Så igentligen är det ju kanske inte snön jag är mest irritetad på igentligen utan det att vi har skottat för dåligt!!

Dagens träning blir lunchpromenad (avklarad) och ikväll skottning som bara den!! Vem behöver gymkort när det bara snöar hela tiden??!!

Suck!

Nu har jag i alla fall skrivit av mig denna agg mot snö!! =)

Hoppas ni alla fick en bättre start på morgonen än vad jag fick!! =)

63 år och gift söker....

Innan idag så läste jag lördagens tidning (som jag aldrig gjorde i lördags)

Läste Träffen (kontaktannonser) tycker det är roligt att läsa vad dem skriver och gissade om jag skrattade i dag!! så här stod det på ett ungefär:

En 63 årig kille (gift) men ändå ensam,................ söker kvinna att..........

Svar till "Seriöst och diskret"

......betyder att där stod något som jag inte kommer ihåg nu!!

Men fattar ni ska denna 63åringen vara otrogen mot sin fru??
Sätter man då in en annons i tidningen??

Undrar i fall han får några napp??!!

Tänk vad roligt det hade varit om hans fru hade stämt träff med honom....hahaha!!

Inte vet jag vad dem har för förhållande, men lite konstigt tyckte jag att det var!!

Kanske bara jag som tyckte det var roligt...jag och C på jobbet.

Men vi spann såklart vidare på detta så det blev en helt galen historia av det hela!! =)


Bröllopsplanerna!

Bröllopsplaneringen går framåt, har inte skrivit så jätte mycket om det, men då här ser det ut i stora drag!

*lokal bokad

*Klänning kommen ska prova den igen 25/2 sen ska den sys in.

*tärnklänningar klart

*Blommorna till brudbukett klart

*Manges kläder nästan klart

*Maten bestämd (till nästan 100%)

*Frisör (min kusin) är klart

*boka datum indjudningar skickades innan jul

*Ringarna är på gång, vi vaskar guld =)




Saker som inte är klara är fler!! men det kommer nog att falla på plats:

*bröllopstårta (provsmakning bokad, mums)

*Vin mm.

*Prästen (hoppas att hon ger besked snart)

*Inbjudningarna (ska fixas i veckan)

*skor, underkläder, smycken

*musik

*bröllopsmake up

*blommor till borden (inte beställt men vi har nog bestämt oss)


Sen är det massor saker till säkert, men i huvudet är det bara massor frågor och tankar som snurrar runt!!

Jag och Mange måste ta en kväll och verkligen gå igenom allt från början till slut! =)

(tänk om Selma och Theo hade somnat vid 19,00 båda två ikväll?!)

Put it on!!

I Natt har nog ett litet monster flyttat in i Selmas kropp., vilket humör hon har varit på idag....ojojoj!! Hoppas monstret flyttat ut tills i morrn!!!  =)

Har inte hänt så mycket idag, jobbat och jobbat!! Ja vad ska man säga!

Idag när jag var ute på min lunchpromenad såg jag en väldigt färgglad bil, och det är klart man tittar lite extra.

På sidan stod det put it on....hmm tänkte jag sen körde den förbi och på baksidan stod det Jag kör säkert! Gör du?

Sen parkerade den så jag gick förbi nyfiken som man är, tänkte undra vad dem gör reklam för! och ja kondomer var det!! =)

Är så trött idag, jobbigt med helg och måndag! =)


Alla hjärtans och bröllopsmässa

Dagen började med ett litet paket från Mange vi frukost bordet. Ett jätte fint halsband fick jag, med tre hjärtan (hade sett detta halsband innan och sagt ååå vad fint, tre hjärtan för mina tre hjärtan). =)

Sen bar det av till farmor och farfar för att lämna barnen där, och sen vidare till Hilton i Malmö för bröllopsmässa!

Tyvärr var det inte riktigt som vi väntat, men det var trevligt i alla fall.

Fick se Rud Stewart sjunga (inte för att jag tycker han är speciellt bra) det var lite häftigt!



Efter hans lilla uppträdande så blev det lite modevisning, men fina klänningar och kostymer.

Lite provsmakning av champanj och tårta och chockladfontäns chockald! MUMS!! =)

Annars var det inte så mycket, några bröllopskoordinatorer, några florister och fotografer smink och hår.
Lite inspiration fick vi men inte jätte mycket! =)

När vi sett och pratat med dem vi ville, så var det dax att äta lite.

Vi begav oss från Hilton och ut på stan för att hitta något ställe att äta på. Och gissa om jag blev glad (hittar inte i Malmö, så det var rena turen) när vi gick på :



såklart var det lite kö inna vi fick ett bord, men så värt det!!

Jätte god mat för en billig peng! Kan det bli bättre??

Även om inte mässan var vad vi hade tänkt så var det en väldigt trevlig och mysig alla hjärtans dag på tu man hand!! =)


Anna

Vilken lördagskväll det blev!! har precis lagt på luren, pratat med min älskade Anna i ungefär 1 1/2 timme =)

Så skönt att prata av sig lite, är man inte träffas så ofta som jag/vi önskar! Tjejkväll nästa??!! JAPP! vi ska bara hitta ett datum som passa!! =)
Måste bli snart!! Vill bara ha en tjejkväll snart!!! känns som det behövs!! =)

Natti på er!!

Måste vara pigg i morrn inför bröllopsmässan!!

puss o kram

Theos nya rum

Oj vilken dag det blev!

Vaknade i morse av Theo som låg och pratade i vår säng och som var så kramig (bäst att passa på =)..)

Vi gick upp, hade en natt gäst på soffan som Theo stirrade ut tills han slog upp ögonen!! =)

Vid 8,00 kom farfar med frukost bullar mums! Dax att fixa lite här hemma så Theo kan flytta upp på ovanvåningen till ett nytt rum (större). För att kunna fixa med nytt golv i Theos nya rum var vi ju tvugna att flytta innertak"plattorna" som låg på golvet som skulle upp i hallen, så alltså blev innertacket i hallen klart och nytt golv på Theos blivande rum. perfekt. det enda som saknas är nu lister (undra hur lång tid det ska ta innan det kommer på plats??) Sen ska det såklart målas och fixas lite mer i Theos nya rum innan det är dax för honom att flytta in där! =)

Det har grabbarna (alltså Mange, Theo, farfar och farbror P (som även var natt gästen).) fixat idag medans jag och Selma var på familjegympa och en snabb runda i stan. vi kom hem och lunchen var klar! great! =)

Sen på eftermiddagen fortsatte Grabbarna (minus Theo) att fixa här hemma och jag Selma och Theo körde iväg till mormor och morfar (vi kunde ju tyvärr inte träffa dem i söndags då Theo inte var kry! mamma fyllde år då)

Så idag firade vi mamma/mormor lite med presenter, som hon inte fick öppna själv, två hjälpredor (läs selma och Theo ) hjälpte henne ! =)

Mamma blev jätte glad för tavla Selma hade gjort. Ikea ramar är jätte bra, sånna där obehandlade träiga fula saker, perfekta att måla på och klistra lite pärlor på !! vilket Selma hade gjort, då blev dem genast mycket finare! =) sen en fin teckning i den !! =)

Theo hade ritat en teckning som också var jätte fin! =) med glitter färg!

Nu har vi ätit en god lördagsmiddag lövbiff och klyftpotatis !! =)

Selma sitter och äter lite godis nu Mange läser tidningen och Theo sover! =)

I morrn blir det BRÖLLOPSMÄSSA i Malmö!!! (hoppas verkligen vi kan komma iväg på denna)  Ska bli skönt och kul att åka iväg till Malmö bara jag och min älskling Mange!! =)

Vad passar bättre på alla hjärtansdag än en brtöllopsmässa!! =)

Trevlig lördagkväll på er!!

Kloning

Ibland är det jobbigt att vara mamma, man skulle vilja klona sig själv några gånger, så här har det låtit dem senaste veckorna:

T=Theo
S=Selma
M=Mamma
P= Pappa

T. Mina mamma

S.min mamma också

T.MINA MAMMA

S.MIN MAMMA MED

M. Jag är ju bådas mamma och ni kan mysa med mig båda två

T.Mina mamma

S. min mamma med

P. MIN MAMMA

T & S. MIN/A MAMMMMAAAA!!

M. Sluta nu jag är bådas mamma och P du har en egen mamma! =)

Och så kan det hålla på i alla evighet tills jag ge upp och går någon annanstans....

Men vilka följer efter och fortsätter tjata?? Jo Selma och Theo!!!

KLONING!?!?!  kanske en bra idé trots allt!! =)

Theo trött

Snart dax att bege sig till dagis och sen vidare till jobbet!!
Här hemma har vi en trött Theo (redan) han vaknade klockan 6 och skulle inte somna om trots att vi har sovmorrn idag!

Ska säga till på dagis att han får sova lite längre idag, med tanke på när han vaknade och att han helst ska hinna äta middag ikväll innan han somnar! =)

Själv slutar jag 18,00 idag och är inte hemma förräns 18,30 antingen sover han när jag kommer hem, eller hinner jag bara hem innan det är dax att gå och lägga honom!

Nej nu ska jag ta och bylsa på ytterkläder på barnen och mig sen bär det av!

Selma fick post igår



Från tomten:

Gissa om Selma blev glad! =)


I brevet låg ett fint puzzel och ett brev som tomten skrivit att han hade fått så många önskelistor att det tog lite tid att hinna med att svara alla.

Men vad gjorde det, Selma blev överlycklig i alla fall! =)


gårdagen

Igår lekte vi med lego så här fint blev mitt hus:



Theo tog i sönder det typ 10 minuter senare! =)

Theo gillade även att leka med lådorna igår som jag tömde med kläder:



Idag blir det till att fortsätta med kläderna lite. Vad mycket kläder man har till barnen som är försmå! dem växer så det knakar! =)


kläder och lego överallt!

Idétorkan blev barn/babyklädes sortering, blir till att sälja lite tror jag!! har inte plats att bara förvara allt!

Och en massa legobyggande har det också blivit! Så nu är det kläder och lego överallt här hemma.

Alltså betyder det att eftermiddagen är räddad =)

 Nu ska allt plockas undan och lite bilder ska tas, sen blir det nog blocket eller är det någon som har nått annat förslag för att sälja begagnade barnkläder?

Sen ska vi ut en runda också, måste ju ha lite friskluft idag! =)


Trevlig eftermiddag allihopa


idé torka!

Hemma idag med väldigt rastlösa barn!  Dem kan inte gå på dagis för det ska ha gått två dygn, vill inte köra iväg någonstans, för man vet ju aldrig, vill ju inte smitta någon!
Sen ska vi vara hemma i morrn också för då är det min lediga dag!

Hjälp!! Idéerna på vad vi ska göra börjar ta slut! Visst ska dem ha tråkigt lite ibland så dem uppskattar det roliga sen. Men nått måste vi ju hitta på idag och i morrn! =)

Hitt på nå´t!!


Selmas tur

Inatt vakande jag av att Selma kom ner storgråtandes.

Vad är det gumman sa jag och så kände jag att hon var blöt, har du kissat i sängen?

Nej jag har kräkt       (jag flygger upp från sängen, hinner tänka ånej)

Kom så går vi in på toaletten.

Men mamma jag kräkte på min mysiga gosiga princesskudde (stor snyftandes, det värsta var att hon kräkt på kudden)

 +
Inte en bild från i natt, men här är hennes princesskudde!

Kom gumman vi får dusch dig och sen får vi tvätta kunde, det är ingen fara.

Och sen mumlade selma en massa om att hon skulle ta bort lakanet, men inte kunde och täket och kudden, och att hon inte kunde sova i sängen och sen sin princesskudde! 

Jag tror inte hon var riktigt medveten om vad hon sa.   Jag sa att det är klart att hon inte behövde ta bort lakanet och bädda om det fixar mamma och pappa. Vi kan sova på soffan i stället.

Selma tyckte det var en bra idé! Pappa och Selma sov på varsin soffa och jag låg ensam kvar i min säng!

Så idag är Mange hemma med barnen och jag fick köra och jobba! I morrn ska jag väl vara hemma. Blir bara en dag på dagis denna veckan (om nu ingen annan blir sjuk) nämligen Fredag!

Selma frågade mig i morse när hon vaknade: Är det dagis idag?  (hon längtar verkligen efter dagis)

Lilla gumman du är ju sjuk.

nej inte nu längre!!  jag vill ha välling!  =)


friska barn

I dag har jag varit hemma från jobbet, men alldelse för friska barn!! =) I morrn blir det dagis igen, märktes idag att Selma var rastlös och att Theo äntligen är som vanligt, busig och påhittig!! =)

Så idag har dem stökat till Selmas rum hur mycket som helst, skulle dem städa sen?? NEJ!!

Vi har lekt med lera, haft mora träsk disko och puzzlat! =)

Lite städning hann jag också med, Selma och Theo hjälpte till att dammsuga! så duktiga så! =)

Sen medans sjömansbiffen stod på spisen och puttrade passade jag på att bada barnen och som vanligt blev det vatten över hela govet!! =)

 Har precis kommit hem från maxi, så skönt det är att handla vid 20-tiden, inget folk, så snabbt går det!! =) Nu är det dax för CSI NY!

Mitt hjärta

Hej snygging.
ville bara säga att jag är så lycklig för att vi fann varandra
och att det fortfarande är vi!
Älskar dig av hela mitt hjärta
puss och kram


Detta underbart gulliga sms fick jag precis av min älskling!


Älskar dig massor min älskling!!
Och jag är också lycklg för att det är du och jag!


(bild lånad från google.se)


Soffan

Jag och Theo sov på varsin soffa i natt, och jag var på min vakt hela tiden, men det blev som tur var en lugn natt, Han var lite vaken mellan 02,00 och 04,00 men inget kräk och det tackar jag för!

Än är det ingen annan som har blivit sjuk, men det känns precis som man bara går och väntar på det!  usch!

Idag blir det nog inte jätte mycket gjort, Mange sitter och jobbar lite, och jag har suttit och fixa med lite bröllopsbestyr! det går framåt!! =)

Nu är det nog dax att se om Theo ska sova lite, han är trött, men ska han sova?? Nej!

Sen väntar det lite tvätt i källaren som vanligt! =)

Hoppas ni får en trevlig söndagseftermiddag! 

kräksjukor på kors och tvärs...

Ingen bröllopsmässa blev det idag! =(

Men ingen hit att lämna barnen till kärksjuk barnvakt?! Och att ta med dem till mässan är liksom inget alternativ, det vill jag lova! =)

Hellan var här en runda och hälsade på (hemma från stockholm) det var super mysigt!

Vi har mest tagit det lungt idag.

Klockan 20,00 efter att han legat i mitt knä i två timmar och myst, kan ju lova att det inte hör till vanligheterna att Theo ligger stilla och myser så länge så kräker Theo.....

Vill inte ha kräksjukor här!! kan man inte få slippa detta??

Blir inget kalas för oss i morrn! Mamma o D fyller ju år imorrn!

hoppas theo inte kräker mera nu! Hoppas det bara blir den enda gången!! håll tummarna snälla ni!!

Fortsatt trevlig lördag kväll önskar jag er!


skelett,,,stavas det så??...

idag har vi ätit varmröktlax alla som har ätit det vet att det är en helfisk med ben. (eller i alla fall vi)
Vet ni vad selma sa då:  hon tykte det var jätte häfigt med benen, så då ville hon se människornas skelett och djurens skelett  
  hon kände på benen på fiske och tyckte det var jätte häftigt

så efter middagen så var vi tvugna att titta på djurskelett och männikoskelett på dator!! =)

det är så mysigt med Selma som vill lära sig massor nytt.....=)

och vi med!! =)

min gulliga unge! =)

fisken var jätte god, med vitt vin och lax!! muma!!!
=)

natti

Johanna var här...

Igår. Det var super mysigt!!

Jag hann aldrig blogg i går.

Johanna kom hit vid 11,00 och jag stod och lagade mat för fullt (Selma och Theo är ju vana att äta lunch vid !!,00-11,30)
Så johanna kom hit och blev ner slängd i en köksstol och ÄT!! typ =)

Sen fick Theo sova middag (han var på ett j-vla humör en stor del av dagen)

när Theo hade sovit och han äntligen hade vaknat så gick vi ut  och lekt i snön.


mysig bild innan Theo började gräva



Theo satt nog en halvtimme och grävde snö utan vantar (för det skulle han absolut inte ha)

jag Selma och Johanna vi gjorde snöänglar och gick runder som Selma bestämde! =)



Selma gör snöängel



Vi matade fåglarna också med lite med gamalt torrt bröd! =) Selma kastar för fullt!

Sen blev de fika och BAD....Selma och Theo badade och jag och Johanna vi var inte torra heller kan jag säga, min barn älskar att PLASKA!!!

Sen blev det middag och Johanna tyckte nog vi åt hela tiden (men så är det ju med små barn )

Efter vi ätit middag så körde jag hem Johanna och sen bar det av till frisktis och träning!

Vilken torsdag.

men en väldigt mysig torsdag!

pappas karta

S =selma
M=mamma/madde

S: mamma

M. Ja

S. J fyller år på lördag (J= dagisfröken)

M. jasså

S. vi måste köra dit då

M. Men det kan vi ju inte göra

S. jo hon fyller år

M. men du kan ju rita en tekning och ge till henne på fredag

S. men vi måste köra dit

M. men jag vet inte var hon bor

S. men vi kan ju titta på pappas karta

M. tror du de står var hon bor där

S. ja

M. jag tror inte det står på pappas karta

S. men vi måste ju köra dig hon fyller ju år

Envisa unge, men tillsist släppte hon ämnet! =)

Idag kanske vi kan pyssla ihop något fin till J! =)

Lediga: lek och tvätt står på pogrammet idag

Idag är det torsdag, vilket innebär att jag och barnen är lediga! yes! skönt men den ledig dag!

I morrn skulle jag igentligen jobba mellan 9-16 (varannan fredag är det så lyxigt, mendans varannan fredag är mellan 11-18) men i morrn ska jag jobba mellan 9-18 för C är sjuk. inte så kul en fredag när man igentligen skulle slutat tidigt! Men det är klart man ställer upp och två timmars extra lön är ju inte fel heller! =)

I dag kommer Johanna hit och ska leka lite med oss!  Selma och Theo längtar och undrar när hon kommer! =) Tror knappast att Johanna är vaken än, klockan är ju bara halv 9. =)  Hon kommer  nog om några timmar! =)

Så innan hon kommer ska jag nog hinna tömma kattlådan och dra igång en maskin tvätt! =)

Ikväll blir det träning oavsett om orken finns där eller inte! Måste komma igång igen (alltid svårt när man varit sjuk och inte tränat på över en vecka) Det är ju så skönt och kul när man väl kommer dit! =)

Mange och P ska kolla på kläder till bröllopet idag! hoppas dem hittar något fint! =)

Nu ska jag ta och tvätta lite!

Theo



Så här fin var Theo i söndags när han bara skulle ut i snön NU!!

Tog på sig Selmas skor på fel fot (utan strumpor)

Fick lite hjälp av Selma (tror jag ) på med jackan

Selmas halsduk och mössa

Sen ut!!  hahaha han såg så gullig ut !

Jag la mig i och fick på honom strumpor, hans overall och hans mössa och halsduk och skor!

Sen var det ut och skotta snö Theos nya favorit sysselsättning ute!

bättre sent än aldrig

Ska vara en fin bild här, men den vill inte fungra!

Vet inte varför jag fick rosa färg här??

orkar inte...

Med denna award följer lite måsten:

 

- Lägga in den på sin blogg
-Länka till den jag fått den av
-Berätta sju saker om mig själv

-Välj sju bloggar att skicka den till

-Länka till dessa bloggar!

Jag äter inte skaldjur av någon form, tycker inte det är gott

Älskar att gå i slappekläder hemma

Äter alldels för mycket choklad

Tycker det är skönt att "glömma" mobilen hemma ibland

Vill få ork till lite träning nu

Längtar jätte mycket efter att tilläggs isolera och måla/tapetsera om sov rummet

Blir fru Lundahl i Maj (om någon missat det)


fick denna award av Johanna för rätt länge sedan, men bättre sent än aldrig =)

Någon som inte gjort den så är det bara att slå till nu och göra den!







promenad

Sitter på jobbet och har lunch! blev ingen lång promenad idag, för mycket snö överrallt att plomsa i!  undrar varför dem inte skottar ordentligt ??

C är sjuk, hoppas hon inte har släppt smittan här bara!! Inget kul! Måste vara frisk i helgen!

Lördagen innebär bröllopsmässa i Malmö!! Tjoho hoppas vi får lite inspiration!

Söndagen då är det dax för lite kalas mamma och D fyller år!

Lunchen strax slut! på återseende!

Snö storm

Ja det är precis vad det är här!!

Fy katten! Ingen kan väl gilla snöstormar?!!? (inte ens du Johanna?!)

Redan när jag körde hem från jobbet vid 18 tiden var det mer eller mindre snödrivor på vägen! Inget kul. hoppas verkligen det slutar blåsa och snö och att dem hinner ploga innan jag ska köra till jobbet i morgonbitti! Annars blir det nog jobbigt att komma till jobbet!

hoppas inte strömen går, fast varmt och gott har vi ju i alla fall som tur är!! =)


Selma städade och var duktigt

Idag kändes det inte bra att lämna barnen på dagis, nu när det går kräksjukor på dagis!!   Men vad har man för val?? Tänk om man kunde ha semester nu så man slipper skitet, men det kan man ju inte! Eller inte jag i alla fall!

Gårdagens städande gick jätte bra, nu är det så fint där hemma =) Mange var super duktig och städade nästan allt själv, jag gick och små plockade lite här och där, men Mange gjorde grovgörat!! min underbara älskling! =)

Selma var med super duktig, hon städade sitt rum helt själv, plockade undan och dammtorkade och dammsög, (kanske inte alla hörn blev kliniskt rena, men vad gör det? när hon var så duktig och skulle göra allt själv)

Städningen (och förkylningen) tog slut på hennes krafter så hon somnade 17,30 i soffan! =) Eller nästan somnade, vi borstade snabbt tänderna och kissade henne och lite välling sen sov hon gott. Ända till klockan 20,00 då hon vaknade och sen kunde inte hon sova. (suck) Men vid 22,00 sov hon igen!

Idag är det måndag (om någon missat det ) Jobba till 18,00, sen får någon av oss köra och handla (igen)




RSS 2.0