I väntan på Theo del 1

Väntan på THEO!!!  (blev inte så mycket gravidfunderingar då, hade ganska fullt up med Selma)

Allt kommer från familjeliv.

(2007-05-31)


selma ska få ett syskon i november., känns spännande undra om man får någon två barns chock?? det säger ju alla att man får..

bebben i magen rör på sig som bara den. nu har jag börjat känna h*n, mer än som en fjäril.

selma busar på som vanligt,

Hon fick spruta o läkar koll i måndags, vilken j-vla läkare, så osmidig man bara kan vara, undra om han igentligen var barnläkare?? det verkade inte så, kasta sig över en 1 1/2 åring med stetoskåp (??) funkar ju inte riktigt.klart hon börja gallskrika...men go glada unge =)...o sen sprutan var ju inte heller så kul men då hade i alla fall doktorn gått....o inte tänkte hon bygga några klossar eller rita när doktorn var där....rita gjorde hon sen när han gick =)...

men klossar e det bästa hon vet o älskar att bygga höga torn som hon river igen.

själv jobbar man som bara den, när två av fem är sjukskrivna, jobbar mer än mina 32 timmar i veckan, när ska jag få träffa selma?? hinner ju knappt med det...lite på morronen, innan jag lämnar henne hos mona, sen sover hon ibland när jag kommer hem halv 7, eller e på väg i säng i alla fall.

men sånt e väl livet ibland antar jag... längtar till v. 32 semster!!!!!!




selma traggar

(2007-06-18
selma pratar på som attan,lär sig ny aord varje dag känns det som..=)
just nu sjunger hon lilla snigel tre hundra gånger om dagen ungefär =)
hon sjunger ju den inte rent men man fattar att det e den hon sjunger...
annars jobbar man o sliter o magen växer, var på ultra ljud förra måndagen...en frisk liten bebbe...som jag tror e en kille....sen var det en kund på jobbet som spådde min mage när jag vänta selma som sa att jag skulle få en tjej, som spådde min mage nu oxå o hon sa att det ska bli en kille denna gången... ska bli kul o se om hon har rätt denna gånge oxå...
nej nu e det dax att gå o lägga sig, e en dag i mornn med.

halva tiden


(2007-06-26)



varit på mvc,
hjärtljud 155
vikt +4kg sen v.12
hb 115 (ska äta mer järntabletter suck)
blodtryck 119/50

känner massor små sparkar...hela tiden
har lite sammandragningar, ibland gör dem rätt ont...(minnen från förra förlossningen poppar upp) =/...
halva tiden har gått... helt sjukt..tiden bara rusar iväg.


selma säger nej till allt tre årstrots redan???!!! eller ska hon vara så här tills hon e tre hjälp!!!??...jaja det går väl över, ibland undrar jag hur jag ska fixa två barn samtidigt ett spädbarn o en busunge på två år. ojoj...
det löser sig säkert.


heltid


(2007-07-13)



fan vad det e jobbigt att jobba heltid 9-18 nu, ställde upp för att vara snäll men hur många går upp i tid när de väntar barn?? o så får jag knappt träffa selma. jag e hemma vid en halv sju tiden o hon ska sova vid sju. en halvtimme hinner vi träffas på kvällen typ o lite på morronen...så tråkigt, sen e man jätte trött på helgerna för graviditeten tar ju oxå på mig...men men det e bara 3 veckors heltid kvar sen har jag fyra veckors semester sen e det som vanligt 80 procent. ville bara klaga lite.

selma har börjat på dagiset nu...(dagmamma semester) det gick jätte bra mån, tis, ons..men igår o idag var det lite kinkigt att lämna, det känns så hemskt, men jag vet ju att det går över efter typ två minuter. det e bara tre veckor där sen får selma oxå lite semester. sen ska hon börja på ett nytt dagis, men då ska vi ha inskolning i två veckor så förhoppningsvis ska det gå bättre.

i magen händer det massor, en liten fotbollsspelare, selma var jag helt säker på att det skulle bli en tjej, men denna gågen pendlar jag tjej kille tjej kille kan inte bestämma mig. o det e skitsamma bara det blir en frisk bebis.





toaletten


(2007-07-18)


i förgår gjorde hon det....kassta sin sko i toalett stolen....jippi vad kul tyckte selma , mindre kul tyckte jag...fast nu när man tänker på det kan man inte låta bli att skratta...=)

bebben sparkar på som attan imagen...full rulle både i magen o utan för....selma e inte still för fem öre....knappt när hon sover heller...=)

på fredag får jag sluta lite tidigare...jippi...det ska bli skönt...ska köra hem till jessica(hon fyller år nästa vecka) o
äta smörgåstårta....mmmm...längtar redan...( det var sjukt längesedan jag åt smörgåstårta, inte så nyttigt men sjuktgott!!!) undra om selma gillar smörgåstårta?..tror knappt det...men man vet aldrig.
nej nu börjar man jobba om tre minuter...ingen optiker här idag...blir nog rättså lungt...



semester


(2007-08-15)

skönt med semester så man kan vila upp dig lite, eller vem försöker jag lura, tur att man jobbar mellan semestrarna...=)..vi har massor att göra hela tiden...o alla vill att man ska hälsa på (jobbigt med stor släkt ibland) men det har i alla fall varit lite fint väder både i början på förra veckan o i början på denna..så lite slappa vid havet har det varit. selma badade i havet som bara den igår, hon ville inte gå upp, blev jätte arg på mig när jag till slut bar upp henne..=)bebben i magen sparkar o håller igång, särskilt när man ska sova..=)
i morrn åker vi till ullared o shoppar loss lite, ska bli kul...hoppas dem fått in lite höst kläder nu.=)
o så ska vi ju förstås hälsa på linda o christoffer. ska bli jätte kul.
jessica ska passa huset, så det blir nog bra.
måste gå o packa lite, men det mesta får vänta tills i morrn har jag kommitpå , man behöver ju sakerna då oxå...=)


Småfolk



Smartson söker testpilotsfamiljer!!  Jag har anmält mitt intresse

Småfolk är Sempers nya produktserie för barn i förskoleåldern. Inget tillsatt socker och inga tillsattser!
Hoppas på att få vara med och prova produkterna.



Klicka på bilden om ni också vill ha chans på att bli testpilot!


en timme mer idag.....=)

Hade sovmorgon i morse, skönt vaknade 09,45 fast igentligen så var ju klockan bara 08,45 för jag hade ju inte ställt om klockan. Men det gör ju inget.

Så nu har jag hunnit tvätta två maskiner tvätt, bakat FYRA kladdkakor (barnen fyller ju snart år, så både barnkalas och släktkalas) Nej jag har inte fyra formar men med bakplåtspapper i formarna så funkar det hur bra som helst, blir kanske inte perfekt runda, men dem blir nästan finare lite vågiga! =)

En farmors choklad kaka står i ugnen!

Nu får det vara färdig bakat för idag.

Massor tycker jag att jag har hunnot med för lockan är ju bara 13,00. =)

Selma och Theo har inte hjälpt till att baka idag, dem var ute med pappa som städade sin bil som snart inte är vår längre. Barnen räfsade löv. =)



Theo hade fyllt den gammla hundkojan med löv till Simba....hmm...inte så bra kanske. så han fick plocka ur dem igen!

Men slicka skålarna hann dem minsan med! =)




mmm gott...

Dax att slänga in kladdkakorna i frysen.  Innan  Theo smakar på dem. =)

Denna dag är bra, denna dag har en timme mer än alla andra!! =)

ÄNTLIGEN

Då är jag snart bilägare på riktigt. Köpt bil idag, leveraras på torsdag, och det är JAG som står på den!!

Tänk det är första bilen som är MIN! (fast den är minst lika mycket manges, men ni fattar)

Så skönt att det äntligen är gjort nu, finns det något tråkigare??

jag har äntligen fixat klart med alla barn kläder och allt annat som stått där uppe och väntat på att bli fixat idag! Känner mig väldigt duktig! =)

Vi var och hyrde film idag oxå, inte särskilt ofta vi gör det om man säger så. Hoppas dem är bra! Blir en ikväll och den andra en annan dag. För jag tror inte vi orkar se två idag, jag skulle nog kunna somna typ nu.

Ska snart dra igång filmen, vi ska bara få Selma i säng, hon skulle bara titta klart på filmen hon och Theo hyrde. Lite övertid för hennes del!!!

Hoppas ni alla har en trevlig Lördag kväll!

snurrigt

En kollega till mig har precis varit i venedig och så pratade vi om det.

Hennes man tyckte att dem skulle köpa något svartvitt kort, men  M ville ha ett i färg för hon hade ju varit där NU och inte på 40-talet. Minnena finns ju i färg.

Jag bara va?? tror du dem på 40-talet såg i svartvitt eller??


hahahaha!!!

v.33

Bebisen i magen busar som bara den, värsta gymnasten tror jag! =)

Rätt mysigt är det i alla fall, även om den får in några riktiga fullträffar ibland som inte är så sköna! =)

Jag kan inte komma ihåg att Selma och Theo höll på så här mycket när jag var i denna veckan. lite puffande kanske, men inte hade dem plats till att fara runder på detta vis.

Så antingen har dem beräknat mig fel så att jag inte ska ha förrän 21 januari (hahaha)  eller så har Selma och Theo gjort massor med plats till denna bebisen. eller så är denna bebisen mindre än vad Selma och Theo var.???

Jag hoppas i alla fall att jag är i v.33 och inte något annat. =)

Fast dem flesta tycker att jag ska gå över tiden till januari och inte få i slutet på december. visst det uppskattar ju nog bebisen när det är moppedax. men jag känner inte för att gå över tiden.

Jaja bebisen kommer när den kommer man har ju inte något att säga till om direkt!! =)




trött

usch vad jag är trött idag, har sovit dåligt i natt.

Hela familjen har legat i vår säng inatt. Jag vaknade vid 03,00 i natt, då låg Theo mellan mig och Mange, Simba (katten) låg vid manges fötter och Selma låg tvärs över fotändan!! det var väl den ända platsen ledig när hon kom någon gång i natt. 

Men efter 03,00 så hade jag svårt att sova igen, somnade, vaknade...osv.....

Nu är jag trött och skulle säkert kunna sova igen!

Idag ska vi köra och kolla på bilen igen, kanske, kanske inte, jag hoppas för det är så tråkigt att titta på bilar så för mig kan vi köpa denna och så är det klart. Undra i fall Mange tycker likadant?? Hoppas det.

Mange var i Lund i går på koncert han kollade på sabaton (undrar i fall det stavas så?)   jag vet inte rikigt när han kom hem i natt (innan 03,00 i alla fall) Funderar på när jag kan väcka honom?? (annars sover väl han halva dagen)


öroninflamation

Förkyld som bara den, varit en seg dag på jobbet måste jag säga, eller jag har varit seg.

Mange körde Theo till öron idag, det visade sig att han hade öroninflamation på höger örat.  Inte ett ljud har han sagt stakaren, ingen feber, bara lite förkyld.

Så inget hörseltest blev det, blir en ny tid om två månader.

Stackars lilla Theo, öroninflamation igen och inte ett ljud säger han. Hur ska man då veta om han har öroninflamation då när han inte säger ett ljud!  Undrar hur länge han har haft det och om han har haft fler som vi inte vet om??

Det spelar ju inte så stor roll kanske, för någon pencellin får han inte, nya rön igen, ingen pencellin för barn över 1 år. (??!!) men ett barn på dagis hade fått pencellin för öroninflamation förra veckan??

Kommentarer svara jag på i mogon, orkar inte nu. Ska titta på någon film. Barnen sover och mange är iväg, ensamt ikväll! Ganska skönt ibland, fast inte idag känner jag.

Hämta lite godis eller nått annat gott och så en film så blir det nog bra!! Ganske trött så jag somnar kanske på soffan med godispåsen i handen =)


öron i morgon

haft en mysig dag med barnen idag!

Vad har vi gjort?? förutom att tvätta??

INGENTING!!!  (så skönt)

Bara myst och läst och tittat på film med barnen!! Ibland behöver man sånna dagar. Idag har varit en sån dag alla har vi varit trötta.

I morgon blir det att åka till Öron med Theo, nytt hörselprov och så ska dem kolla i fall han fortfarande har lite vätska bakom trumhinnan.
hoppas han inte tramsar i mogon på hörselprovet.
(mina hormoner klara inte av trams just nu =)...)

Nu vill jag äta godis och titta på film och ligga på soffan och fortsätta att inte göra nått!! =)


i natt jag drömde....

Just nu drömmer jag dem mest konstiga drömmarn. jag brukar vakna och tänka va vad är detta?? Men sen kommer jag inte ihåg dem.

Men i natt drömde jag att jag missade Helenas bröllop för att gå på någon konfirmation i min släkt. jag satt på en buss med EN kusin och resten var inga jag kände. Sen helt plötsligt så kom jag hem till Hella och Mackes lägenhet och gick in, mina barn sov där, Helena och Macke passade dem på sin bröllopsnatt(??!!)

Sen vaknade Helena och Macke, och dem berättade hela bröllopet för mig.

Sen vaknade jag också, vilken märklig dröm, för jag tänker så inte missa Helenas och Mackes bröllop (när det nu blir av och om jag blir bjuden förstås)  Och skulle jag missa bröllopet så skulle nog inte Helena vara så glad som hon var i drömmen. ;)..)
Varför skulle Helena och Macke passa mina barn på deras bröllopsnatt??


Hjälp rosa bandet!!

Ikväll är det gala, skänk en slant redan nu!

tvätta

krax krax, kan knappt prata idag, tur att jag inte ska jobba! =)

Sov morgon fick jag också, ibland är mina barn så bra på att sova länge! Theo väkte mig genom att säga, man kan inte sova när solen är uppe. hahaha   jo det kan man och dessutom sken inte solen nått alls, så grått!!

Men vad hade Theo drukit igår eller hur mycket rättare sagt???

Två gånger har han kissat igenom i natt, förstår ingenting, så kul är det inte att byta sängkläder (tacka vet jag "kisse"lakan)  inte att tvätta dem heller.

Så nu vet ni vad jag ska göra idag, tvätta!!



LÄNGTAR

Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 21 dec 2010
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning



SNART SNART kommer bebisen.....
Eller jag 55 dagar kvar men hur fort kommer inte det att gå?? jätte fort.
Längtar!!!

atjo...

ajto atjo....snörvel....

Vill inte vara förkyld igen, är trött på dessa förkylningar!!

Tur att jag är ledig i morgon så man kanske kan vila lite! Hoppas på snälla barn så man får vila lite för dem. =)

Orkade i alla fall med jobbet idag, ett tag trodde jag inte det, men det gick.

Håll tummarn för sovmorgon i morrn!! =)

Varit fullrulle på jobbet idag också, tur att C var tillbaka, vi hann få undan allt som bara stått och väntat och inte hunnits med nu när hon varit sjuk i två dagar!

I morgon gör jag och barnen ingenting....bara är...kanske gör vi nått men inget avancerat. =)

sol

Trött och hängig och foglossning.
Ingen bra dag idag med andra ord!!  Men jobba måste man ju gör i alla fall!!  Lunchen snart slut också.

Ikväll vill jag bara ligga på soffan och inte göra nått, förutom att titta på DH och cougar town. tur att det är tisdag idag, nått att se framemot! =)

Ut en liten snabb runda i solen, sen på det igen.


usch

Usch vilken dag det varit på jobbet idag! Inte lär det bli bättre i morgon.  Men så är det ibland. C är sjuk och det märks väldigt tydligt på jobbet att vi är en för lite!

Jag är så trött i både huvudet och kroppen, så det blir nog snart sängen.

Nått roligare har jag inte att blogga om idag!

Go natt!

fullrulle

Full rulle hela helgen har det varit!!

Lördag: Tittat på bilar, så där kul, men vi har kanske hittat en bil....Köpt alldels för mycket godis....hämtat barnen hos mormor och morfar....Petra med familj varit här och ätit och traggat och barnen busat. Mycket trevlig kväll blev det! =)

Söndag: sovmorgon super skönt var inte igår det.....städat Selma och Theos rum (det behövdes, lillebror hade ju vält ut massor pärlor på Selmas golv)  bäddat rent deras sängar...tvättat en massa (men mer behövs) ...varit på fika kalas hos släkten...gott...

NU: göra så lite som möjligt, eller fylla i massa papper som inte är så kul, men tydligen nödvändigt så man får rätt föräldrarpening och slipper betala en massa onödiga pengar till dagis!!  Så rätt bra papper igentligen kanske!! =)

I morgon: Jobb, hela dagen!




BIL

Usch trött är jag idag.

Igår var det fullrulle på jobbet hela dagen, C gick hem tidigt med feber, hoppas hon mår bättre idag!

Sen hem och barnens farmor och farfar och farbror är här. Eller tja inte farfar för honom har Selma lindat kring lillfingret och fått iväg och hämta kina mat! =)

Det var meningen att vi skulle äta pizza igentligen, (inte så långt att köra för att hämta den) Men Selma var tydligen sugen på kina mat (inte mig emot, jag var inte heller så sugen på pizza) och farfar smällte och körde till stan och hämtade mat (lite längre än till pizzerian)

Farfar hämtade även barnen på dagis igår, gissa om dem blev glada?? OJA!! alltid kul när någon annan hämtar! =)

Idag vaknade tHeo klockan 06,00, 20 minuter senare gick jag och Theo upp. Tände lite ljus och titta på bollibompa! =)

Vid 10,00 är det familjegympa, idag ska mormor gympa med barnen, jag och Mange ska titta på bil!! Jippi...eller inte, jag är inte ett dugg road av att titta på bil. Men, vi måste köpa ny ( begagnad) bil.  Men hur kul är det??

I eftermiddag och kväll leker barnen med Petras lillan. OCh vi tar väl och traggar strunt!! =)  Ska bli nice.

Måste ta och röja lite till här hemma bara. Om vi hinner. =)

TREVLIG HELG!!


Dudden

Gick bra att köpa skor igår. Hittade skor till både Selma och Theo. =) Och billigt dessutom, då dem hade halva priset på alla skor. perfekt. =)

Theo somnade på väg till min farmor sen. sov nästan 1,5 timme som det tar att köra till henne, och då fick vi väcka Theo!! Inte så konstigt kanske! =)

Idag är det värsta rusk vädret, eller båda delar ena stunden skiner solen nästa stund så regnar det, blåser gör det hela tiden!!

Nu kommer värsta regn molen igen, hoppas det hinner dra över innan vi ska köra till dagis och jobbet.

Har redan hunnit med att städa lite också nu på morgonen, skönt att ha lite gjort.

Ikväll kommer farmor och farfar (barnens) hit och äter middag.

Mange vann dudden kampen, så igår fick Theo tillbaka sin dudde. Om han blev glad??

Ja det blev han, men kanske inte riktigt som Mange trodde. ÅÅÅ en fant...(elefant) inte åå min dudde.

Senare på kvällen så låg Theo på soffan och skällde lite på dudden och se kramade han dudden och tröstade den lite.

Undra vad han skällde på honom för?? att han inte fick försvinna kanske?? =)


Så här glad blev han när han fick syn på dudden.



Dudden

Ingen bra start på denna dag

Ingen bra start på denna dagen!!

Theo vaknade snor tidigt eller rättare sagt mitt i natten. 02,45 tror ni han skulle sova mer??

NEJ!!! Inte det! Jag tänkte då inte gå upp, så han låg i vår säng och jag vet inte vad han gjorde riktigt för jag sov i alla fall. Sen gick Theo upp med pappa när klockan var 04,00.  Mange satte igång en film till Theo sen körde han till jobbet. Men inte fick jag sova mycket längre för det.

Han Theo somnat något sen dess??? NEJ!!!

När jag väl masade mig ur sängen och tittar ut, vad får jag se??

JO det har F-n snöat (inte mycket, men ändå) jag vill inte ha snö NU. det är ju bara oktober. Det kan vänta tills jul tycker jag!!



Wippi (Jippi) säger Theo.

Lite senare idag bär det av till skoaffären (någon) måste handla skor till barnen.
Inget kul måste med två barn som tycker det är så där kul.
Med en Theo som kommer att vara super trött då.

Sen bär det av till mormor och morfar för lunch.

Sen kör jag barnen och morfar till min farmor.

Sen är nog jag helt slut.

Skönt att det snart är helg.


4 saker

4 TV-program som jag ser:

Desperate Housewives 
Grey´s
Cougar town
Fringe


4 saker jag gjort idag:

Lämnat barn på förskolan
Jobbat
Handlat mat
Pussats

4 saker som jag längtar efter:

Bebisen
Helg
Ett gott glas rött
Att det vackra höstvädret kommer tillbaka


4 saker på önskelistan:

En sprillans ny bil (som någon annan betalar)
Att Theo blir blöjfri innan bebisen kommer.
Ett nytt kök (gärna som någon annan betalat det också)
En hel natts god sömn

4 saker som jag avskyr:

 Tidsbrist
Oärlighet
Regn och rusk
Foglossningar


Är det verkligen morgon??

I morse när Selma vaknade vid 06,25 frågade hon.

Får jag titta på bolibompa?? eller är det inte morgon än?? Det är ju helt mörkt ute!!

Ja klart du får titta på bollibompa, det är morgon. men på hösten och vintern är det mörkt ute när man vaknar!!

Mörkt och trist och regn och rusk är det som gäller här.  tråkigt!!

Ikväll får vi pigga upp oss med lite levande ljus och DH!! =)

20 minuters lunch kvar. Skulle behövt gå utanför dörren och få lite luft, men det lockar inte alls idag kan jag medela!!


Föresten Theo´s Dudden har återvänt hem.
Jag är kluven om han ska få tillbaka den slitna Dudden , nu när han har glömt den lite.
Men Mange tycker han ska få tillbaka den.
Jag slängde den i tvättmaskinen i morse, så vi får väl se.

Är det tasktigt att inte ge honom den??

Lite kanske.

Den är ju i o f s  lite lättare att ha med sig än den stora dudden!!

Hmmm kluven det är jag!!



rörig måndag

Vilken strulig dag på jobbet idag!!

Elementet funkar inte, kallt...  vaktis fixade det till oss

något gick sönder i undersökningsrummet så lampa och projektor la av.  vaktis och elsnubben fixade det

Larmet gick när vi hade öppet, helt utan anledning (det ska jag inte gå i gång mitt på dagen direkt!! vad som var fel   ??? ingen som vet.

Sen var det mycket kunder och stressigt med annat.

Lite trött nu!

Var hos BM i morse (så var tvungen att gå upp extra tidigt idag) Allt var bra. Hjärtljud 142 (medel, varierar ju lite)
SF mått 31 (ska nog ta och kolla lite vad jag hade med Selma och Theo, jämnföra lite) =)



V.31



Ryggen känns bättre idag ialla fall!! skönt det!


aj min rygg

*Fixa klart sovrummet  (fixade en hel del men är inte klar än) (börjar ta sig)
*Tvätta ( hmmm göra jag idag också, tar aldrig slut liksom)
*Städa toaletten
*Plocka ur diskamaskinen

*Sätta i ny disk i maskinen
*Gå ut och busa med mina barn i det vackra höst vädret
*Putsa fönsterna
*damma över allt
*dammsuga (inte så lönt idag, sotaren kommer i morgon)
*moppa golvet
*Frosta av frysen
*Städa kylen
*Leta fram vinter kläder till barnen (Letat fram fler vantar mössor och halsdukar i alla fall)
*Köra in till stan och köpa nya vinterkläder till barnen (alltid är det något som behövs) och vinter skor
*Göra lite ordning bland alla barnklädeslåderna som står undan gömda (har jag sysslat med lite idag, nästa helt klar)
*Köra iväg med plast och kartonger (blir ju en del från Ikea)
*Hinna vila lite också??!! ( det har jag gjort idag hemma hos Anna med familj)



Ja lite har jag hunnit med idag också.

Började röja i utrymmena där uppe så jag kunde få någon ordning på allt, det gick ju bra tills jag nästa är klar...ajajaj min rygg, inte ska man bära och flytta massor kartonger när man är gravid i alla fall inte så många.....Inget bra. Nu har jag jätte ont i ryggen!

Men men det går väl över, så är det när man är envis som jag är och ska göra allt själv!!

Sen fixade vi lite fika och körde hem till Anna med familj och traggde bort några timmar. Alltid lika trevligt.

Just nu träffas vi alldeles för sällan tycker jag!! Men så är det i perioder!! =)

Nej nu ska jag titta på film och sitta med värmekudden lite så jag inte går som en gammal tant i morgon!




Bilden blev verkligen urkass...men garderoben vi köpte ser ut så här, och byrån i speglen har försvunnit ur sovrummet idag!!



lyssnar på tystnaden

Barnen och mange är på familjegympa, här sitter jag i ett tomt hus och njuter av tystnaden, i alla fall en liten stund.

Snart blir det fullt ös på stereon så man kan städa klart här hemma i rasande tempo!! =)

Men en liten stund till ska jag njuta av lugnet.....

I eftermiddag bär det av till mamma och pappa för ficka och middag, mums!!  Mormor kommer också alltid lika kul att träffa sin familj!!

Barnen tycker det är super kul att träffa gammelmormor, ja mormor och morfar också. Men det är något speciellt med gammelmormor!! =)

Blir nog inte mer bloggade idag.

Dax att sätta igång med sina måsten, för när barnen och mange kommer hem blir det nog att gå ut i det fina vädret! Älskar hösten när den är så här!!!


Fredags mys

Våra barn brukar vara mammagrisar, det är alltid mamma som gäller.

Men idag är dem pappagrisar, dem har fredagsmys på hög nivå! =)




Mange mycket nöjd! =)





TREVLIG HELG!!


kunde inte klonas

Kunde inte klona mig själv, men jag hann med en del i alla fall.

Helt plötsligt hjälpte Selma och Theo till att städa lite, myckert roligare och även om dem missar lite här och där! =)

Vila blev det kanske inte så mycket av, men men...lite mys och bus med barnen och det är det viktigaste igentligen! =)

allt det där andra försvinner ju knappast!! =) Det kan vi göra en annan dag...(även om jag vill ha allt gjort NU)


*Fixa klart sovrummet  (fixade en hel del men är inte klar än)
*Tvätta
*Städa toaletten
*Plocka ur diskamaskinen

*Sätta i ny disk i maskinen
*Gå ut och busa med mina barn i det vackra höst vädret
*Putsa fönsterna
*damma över allt
*dammsuga (inte så lönt idag, sotaren kommer i morgon)
*moppa golvet
*Frosta av frysen
*Städa kylen
*Leta fram vinter kläder till barnen (Letat fram fler vantar mössor och halsdukar i alla fall)
*Köra in till stan och köpa nya vinterkläder till barnen (alltid är det något som behövs) och vinter skor
*Göra lite ordning bland alla barnklädeslåderna som står undan gömda
*Köra iväg med plast och kartonger (blir ju en del från Ikea)
*Hinna vila lite också??!!


några punkter borta i alla fall, synd bara att dem kommer tillbaka ganska fort igen!! =)

Jag och barnen fixade i alla fall god middag, Pannbiff potatis stektlök och sås. Alltid kul att göra pannbiffar eller köttbullar tycker Selma och Theo! 

 

kan någon klona mig??

Idag skulle jag vilja vara 3-4 madde.

Massor jag vill hinna med idag och jag har kommit på att jag är ingen superwoman, även om jag vill vara det!

Detta vill jag hinna med och göra NU!! (vilket jag fattar att det hinner jag aldrig, kanske på några veckor...hahaha)

*Fixa klart sovrummet
*Tvätta
*Städa toaletten
*Plocka ur diskamaskinen
*Sätta i ny disk i maskinen
*Gå ut och busa med mina barn i det vackra höst vädret
*Putsa fönsterna
*damma över allt
*dammsuga
*moppa golvet
*Frosta av frysen
*Städa kylen
*Leta fram vinter kläder till barnen
*Köra in till stan och köpa nya vinterkläder till barnen (alltid är det något som behövs) och vinter skor
*Göra lite ordning bland alla barnklädeslåderna som står undan gömda
*Köra iväg med plast och kartonger (blir ju en del från Ikea)
*Hinna vila lite också??!!

(kan säkert komma på mer om jag tänker efter)
Okej jag behöver nog bli klonad till fler än 3-4 madde !!

Usch vilken lista.

barnen fyller dessutom snart år...18 och 21 november, då ska vi hinna baka lite också!!

Jag som är så trött, hur ska vi orka detta!!???!!

Nej kanske bäst att börja beta av listan och inte sitta här, har ju redan börjat så smått:

*Andra maskinen tvätt snurrar
*Fixat lite i sovrummet, alla mina kläder är på plats, (alla och alla, hmmm snart passar inga kläder längre...)


Nu ska jag plocka ur diskmaskinen och sen fylla på lite nytt i den, sen UT och leka med mina barn.  Kanske ska passa på att putsa fönsterna utvändigt

Sen får vi se vad som mer hinns med!


vill få sova i natt

Skönt att det är onsdag kväll!!  Ledig i morgon. det behövs verkligen, en ledig dag och inget planerat! det ska fixas här hemma och mysas.

Trött som tusan är jag, en bebis i magen är vaken och sparkar hela nätterna och så hostar jag också halva natten!! allt jag vill är att få sova lite.

Sova får jag väl göra när jag blir gammal och grå! =)


Snart börjar greys, Mange monterar garderob, men jag kan ine göra så mycket, i alla fall inte just nu!

Så lite fixande med det i morgon blir det nog. få in alla kläder och så! =)

70 dagar

70 dagar kvar!! tiden rullar på för fullt! =)

Selma är så söt, varje dag när jag lämnar henne på dagis så kramar hon alltid magen och pussar den och säger hej då bebisen!! =) Sen Hej då mamma!

Tror hon längtar till bebisen kommer, och hon är inte ensam kan jag tala om! =)

Känns som det är massor att göra innan bebisen kommer och som vanligt när jag väntar barn så blir jag en sån fixare i huset, allt ska vara fint och undan plockat och nytt!! =)  Kallas nog för att boa eller nått sånt!! =)

Vi längtar helt enkelt!! =)

Sovrums bilder

Blir inte någon montering av garderob idag som var planen. Mange var tvungen att köra till jobbet igen, kaos som vanligt!
Så jag får ta och ge er lite glimtar på det andra så länge.


Så här såg det ut men våra sängbord



Vi tyckte det såg lite tamt och tråkigt ut så:



Vi köpte nya, dessa tycker vi blev mycket bättre!

Då blev det också denna:



Ramen får vi se hur vi ska ha, men några fina bilder ska i alla fall in i den.

I morgon hoppas jag garderoben kommer på plats, så vi kan få ordning på kläder och sånt på torsdag för då är jag ju ledig hela dagen!



Tävling

"Jag deltar i en tävling hos Sockenvägens Söta med
chans att vinna ett presentkort värt 300 kr hos SUMOpix"





Finns massor med olika storlekar på canvastavlor att välja mellan!!


borde....

..... gå och lägga mig tidigt ikväll....hmmmm det går inget vidare med den planen.

Mange sätter ihopa ikea möbler och jag fixar och donar här hemma, har rensat bort massor koppar och massor burkar vi inte använder, eller har använt som jag/ vi är trötta på.

Köpte nämligen lite nya koppar på ikea. =)

Mange och barnen monterade ihopa sängbord när jag kom hem (jag körde nämligen och handlade direkt efter jobbet idag) så dem är klara, nu är snart byrån också klar. =)

I morgon blir det nog garderoben som ska monteras ihop.

Äntligen kanske man kan få lite ordning och redan, ser ut som jag vet inte vad här hemma just nu!

Särskilt som jag fick rota fram Selmas höst/vinter jacka i morse då det bara var 1,2 grader ute och jag fick skrapa rutorna på bilen. Inte lätt att hitta den när allt ligger nerpackat lite hä roch lite där! Men jag hittade den tillslut. ( precis vad man behöver hålla på med på morgonen när man redan är stressad! )

Barnen kom i tid till dagis för fotografering i alla fall. =)

Nej sista rycket nu, sen MÅSTE jag gå och lägga mig!

I det fina vädret

Jag och Selma på promenad i "skogen" i lördags



Selma plockar blommor till pappa.




Selma springer i förväg


Vi hittade många svampar på en stubbe



I trädgården hittade vi några hösthallon




Ungefär så här många blev det, men nästa år kanske det blir mera, goda var dem i alla fall.


Ikea

ja där har vi spenderat denna söndagen!

Handlat en del saker till sovrummet. =)

Barnen har varit väldigt duktiga även om det har tjatats lite med det har inte varit farligt ändå.

lite smått blev det ju också som vanligt när man är på Ikea, men även garderob, nya sängbord, rullgardiner och en byrå....nu kommer sovrummet att bli jätte snyggt och bra.

ram till mig och mange



Ramar till Selma och Theo som dem kan pyssla med, målar klistra och sånt perfekt



Tyvärr så försvann Theo´s dudden, katastrof, snuttegosedjuret borta =(

En sliten elefant med ett öga och lagade hål lite här och där, men han älskar denna slitna elefant.

Men det verkar gå bra, Theo somnade utan några jätte problem, men han fick välja en annan nalle som tröst. Gissa vad han valde?? Jo en STOR dudden =)



Men han sa, när lilla dudden kommer tillbaka så lämnar jag tillbaka stora duden. =)

Tyvärr tror jag inte att lilla dudden kommer tillbaka. =(



Vad som finns i detta paketet får ni veta senare. =) eller ja ni kanske kan gissa men så fort den är monterad får ni se bilder på hur sovrummet blev möblerad!! =)

lyxigt

Mina sura barn försvann i natt! =) Så skönt. Idag är dem pigga och glada och mysiga.

Selma vill till dagis nu!! Men jag börjar ju inte förrän sent idag, så vi får allt vänta lite till!! =)

Härligt att sova i "nya" sovrummet inatt, känndes så lyxigt på någotvis att gå och lägga sig. Nytt och frächt! =)

I helgen blir det till att fixa klart lite där inne, få kläderna där dem ska vara och lite annat sånt!!

Nästa helg får det nog bli en tripp till Ikea för att köpa garderoben vi har spanat på. Så vi kan får ordning och slippa all kartonger med kläder och saker som vi satt upp på ovanvåningen nu! =)

Nej nu ska jag ta och röja lite här hemma innan det är dax att fixa till sig och köra och jobba!


Äntligen flyttat in...

Inte blev det något fixande med sängstommen idag, men grejer till att fixa dem är köpta i alla fall!!

Är helt slut efter en strulig dag med barnen, dem har varti trötta, sura och bråkiga idag...ända tills mamma o pappa kom hit då var dem helt plötsligt hur snälla som helst! så klart! =)

Vi har i alla fall , med hjälp av mamma och pappa flyttat in sängar och lite smått och gott i sovrummet, så i natt ska vi sova i vårt "nya" fina sovrum!! =)
Ska bli så skönt. =)

Men bilder får ni vänta på en stund till, vill bli klar med sängstommen och lite sånt, så det blir färdig piffat först! =)

Sen lovar jag att det kommer bilder!

Det värst blir nog gardiner, jag vet inte vad vi ska ha för något. har kollat massor på nätet men jag har inte hittat något jätte kul!

Imorgon är det äntligen fredag igen, tyvärr jobbar jag länge i morgon, men men börjar ju inte förrän 11,00. =)


Inte alls avis......

Inte alls avundsjuk på alla som ska till malmö och titta på Volbeat idag....inte alls (grön av avund)

Nej jag ska nog stå i källaren och betsa vår säng stumme så den blir mörkare, så en matchar resten av sovrummet.

Åååå vad kul, först måste allting slipas ner, finns det något roligare att göra??

Kanske får jag ha volbeat konsert i källren istället??






mer färg

Jag är så trött!!!

förkylning + graviditet + Theo som inte sover hela nätterna är väl bidragande orsaker...

det har varit en rörig dag på jobbet. suck.

Nu är det Greys (reklampaus) började lite tråkigt tycker jag. Inte speciellt spännande!

Sen är det sängen som kallar. I morgon är vi lediga, hoppas hoppas barnen sover lite länge i morgon i alla fall!!

En tripp till färgaffären blir det i morgon, måste måla om sängstummen för den var inte så snygg nu när det är så fint i resten av rummet!


Sen kommer mamma och pappa hit och passar barnen lite.
Selma längtar! =)

Nu säger jag gå natt


nästan klart

några bilder från renoveringen i sovrummet....









Tjoho, äntligen klart, eller nästan i alla fall. =)  Vi kan i alla fall flytta in, det ska vi göra i morgon. Längtar! =)

Hmm Måste köpa nya gardiner, det skulle jag ju kört och kollat på nu på lunchen, opps det glömde jag visst. Jaja det tar vi en annan dag! =)

Underkläder




" Jag tävlar om valfritt plagg till ett värde av max 300:- 
hos LifeofJohanna i samarbete med Evasunderkläder.se. Tävla HÄR du också !"


Kan det bli bättre??

I morgon börjar alla mina bra serier igen, tjoho....

DH och Cougar town i morrn och grey´s på onsdag....tjoho..


Svärfar och packe kommer i morgon och fixar klart?? sovrummet!!! (tror knappast det blir klart i morgon heller....men hoppet är väl det sista som överger än)


Kan det bli bättre??!! =)



En fotbollsspelare har jag i min mage.  eller något liknade. H*n gillar att sparkas i revbenen. Inte så skönt kan jag medela.
Fast rätt kul i alla fall, fullrulle ska det vara! =)

"Bara" 78 dagar kvar! Tiden går fort =)


Tävling!

 



"Jag är med och tävlar om ett valfritt smycke hos LifeofJohanna

i samarbete med VictorianDreams.se. Tävla HÄR du med!"





En helt vanlig söndag....

Dagen idag började inte så bra, Vaknade med huvudvärk och halsont. trött som tusan.

Sur blev jag för jag har ju bara varit fri från min andra förkylningen en vecka, vill inte ha en ny!

Men det ordnade upp sig under dagen, mår bättre nu men är så trött.

Jag orkade t o m att röja undan här hemma. tycker det är saker precis överallt här. men nu är det lite mer ordning i alla fall.

Så här blev det när det blev klart i ena hörnan:




Tog inte något före kort men på nästa bild ser ni vad som låg i hyllan och nu inte får plats mera:




hmm vad ska jag göra av detta??



Nu är det undan plockat och in stuvat/kastat.


Medan jag städade och fixade, så var barnen ute och lekte och mange fixade dörren till sovrummet och mekade lite med sin bil, sen när han var klar med bilen så gick dem till lekplatsen och lekte.

blev en bra dag, jag behövde lite lugn och ro medans jag städade, och Mange och barnen behöver lite egentid (rolig egentid) ibland.

På menyn ikväll blev det taco, Theo vår lilla mästekock vill ju alltid hjälpa till:

      Hacka gurka och paprika var kul. Men bitarna kanske blev lite i största laget, men vad gör det??

Ha är så duktig och tycker det är så kul.

Selma somnade på soffan medans jag och Theo lagade mat, sen ville hon inte alls vakna när maten var klar, så hon fick sova.

När vi hade ätit klart så vaknade hon och ville också ha taco, klart hon fick det. Sen ville hon gå och lägga sig igen.

Hon somnade!!??!! vi blev helt förvånade kan jag säga.

Men NU vaknade hon igen och är nog inte så jätte trött, för det är mamma jag är törstig...jag är hungrig....jag kan inte sova, jag har ont i huvudet.......

Suck...

Snälla Selma somna nu, annars blir det jobbigt i morgonbitti.

Nu ska jag gå och bädda om sängen, så härligt att lägga sig i en nybäddad säng! =)

Dagen började inte så bra men slutar dessto bättre! =)



fullrulle i morgon

I morgon blir en dag med massor att göra.

Först är det familjegympa, jag och barnen ska gympa lite, eller mest barnen tror jag!

Sen blir det barnkalas hela eftermiddagen, Selmas kompis fyller år och hela familjen är bjuden, alltid kul att träffas och snacka lite! =)

Sen ska jag på lite födelsedags fest hos Johanna!

Fullrulle hela dagen! =)

blir nog inte så jätte länge hos johanna, tror inte jag orka så länge! =)

dagen gick bra, trots fläkar på kjolen, men jag var inte så mycket i butiken, höll mig bak på verkstaden, slipade och fixade lite där. =)

Nu ropar sängen på mig, dax att knoppa in! så jag orkar i morgon! =)

Trevlig helg!!

paj

I morse skulle man göra sig till lite och baka en blåbär/hallonpaj och ta med till jobbet. (var ju sjuk på min födelsedag så jag tog det idag istället)

När jag kommer till jobbet upptäker jag att från bilen och till dörren har jag hållt pajen liten snett, vilket resulterade i att jag nu har blåbär på halva kjolen. Jätte kul att stå så i butiken hela dagen!!

Jaja ingen har sagt något och halva dagen har ju redan gått.

Har dessutom lilastrumpbyxor så fläckarna matchar ju dem. =)

Vi har redan ätit halva pajen och god var den i alla fall!!  Hoppas bara fläckarna går bort!!

RSS 2.0