ganska pigg eller halv död??

I morgon blir det tjejfest, ska bli jättekul!
Men utgången vet i tusan, pallar jag verkligen det. har en annan kompis som ska ut, hon är på en annan tjej/förfest,som tycker jag ska ut, vi har privat chaffis hem då... men jag vet inte om ja pallar.

vad tycker ni??

ut och partaja och vara halv död hela söndagen?

eller gå hem efter tjejfesten och vara ganska pigg dagen efter?

=)

Selma

Fick ett brev från Selmas läkare, inget fel på hennes mage inte. eller jo nått fel är det ju, hon har antagligen fått min mage.

Tydligen hade jag också ont i min mage när jag var i hennes ålder, men det gick över tills jag gick i nian och fick magkatarr, sen har det gått utför. =/ Men det är inget fel på min mage heller enl. läkare och ultraljud. Orolig mage...hmm..

Frågan är ju bara vad ska vi göra åt Selmas mage? Känns ju som man borde kunna göra något så hon slipper ha ont.

Även om min mage är knäpp så vet jag inte vad som göra ont eller inte, det varierar nämligen. Vi äter inte särskilt kryddstarkmat eller fetmat. för det klarar inte min mage.

Ska prova att hon får dricka proviva varje morgon och se om det gör någon nytta.

håll tummarna!

Nu är det i alla fall helg. Skönt som tusan. =)


utedag

Hela min lediga dag idag har spenderats utomhus, på förmiddagen när Theo var på dagis och Selma i skolan så fixade jag och Nora i trädgården. Nora tröttnade och somnade efter en knappt timme! =)

Jag hann med massor då, så nu börjar trädgården likna något! =) Kommer antagligen ha träningsvärk i morgon. Gött.

På eftermiddagen var det lekdejt men Theos bästis. Vi var en runda  i "skogen" och hade lite picknick, vilket alla barnen gillade, även jag och Sara gillar picknickar. =)

Nu är jag helt slut efter en utedag.

Jobb i morgon igen, ända till 18. Sen är det helg! Härligt.


Ana Gina

Kan inte hjälpas, jag tycker hon är sjukt rolig! =)






Äntligen

Sista dagen med Noras antibiotika, så skönt, nu slipper vi tvinga i henne det.

Nora är glad och vi är glada, nu hoppas vi bara på att hon har fått i sig tillräckligt så att det inte kommer tillbaka. Det har ju gått sådär vissa dagar. Några dagar har hon totalvägrat andra dagar kräkt upp det. dem flesta dagar har hon väl ändå fått i sig i alla fall det mesta.

Blir ett återbesök den 18 april hoppas allt ser bra ut då. Hon går nej förlåt springer fram nu så jag tror ju det är bra. =)


sommarvärme.

Idag har det verkligen varit sommarvärme här, synd man jobbar och inte hinner njuta. lite hann jag med på lunchen och idag slutade jag 16,00 fast det blev inte så mycket utevisstelse hemma.

Tre barn grät när jag kom hem. Alla var tydligen trötta och hungriga efter att varit ute nästan hela dagen. =)

Synd att inte det fina vackra varma vädret tänker stanna kvar, nej då ett bakslag är på väg till helgen, ska t o m kunna vara snöblandat regn. =(

Men våren kommer väl att stanna kvar så småning om. =)


Selma super nöjd

Nu är jag och Mange slut efter allt, spikande, skruvdragande, sågande, målande, bärande och fixande! Men nu är det klart.

 SELMAS NYA RUM

Resultatet blev bra. vi är nöjda och framför allt Selma är nöjd.

Selma visste ju inte hur slutresultatet blev, för barnen har sovit hos farmor och farfar inatt.

Hon blev helt förstummad när hon kom hem.



   



"Walk in closet"

     




Skrivbordet ska bytas ut till något som passar in bättre.

Mitt lilla projekt jag har hållt på med, målat och fixat till en obehandlad trä låda:







Den fyllde vi med lite nytt och mer pyssel.

Lådan kommer antagligen snart att vara full, med tanke på alla pysselsaker som ligger överallt! =)
Men nya pennor och kritor och papper behövs ju alltid, dessutom är detta saker som bara är hennes, inga småsyskon som fördärvar. =)


Mamma-Selma mys

Igår var det äntligen dags för mamma-Selma förmiddag. som Selma har pratat om detta sen hon fick reda på de för nästan två veckor sen. =)

Det första vi skulle göra på morgonen var kanske inte det roligaste, nämligen till läkaren med hennes mage, men läkaren sa att det antagligen är en orolig mage, alltså precis som min, varför var hon tvungen att ärva den? Blodprov togs i alla fall, så vi får se vad det säger.

Sen körde vi och köpte frallor och hem till Helena och Elton för att äta andra frukost och mysa.



En runda in till stan för att hitta vårjacka till mig, Selma och Nora. Jag har inte köpt vårjacka på 4-5 år till mig själv så kanske dags va? =)



Selmas jacka var inte den lättaste att hitta men tillslut så hittade vi en som hon verkligen flög på och sa den ska jag ha.

 



Nora hittade jag till ganska snabbt. så söt.



Sen åt vi hamburgare till lunch, ni får en gissning på vem som bestämt det. =)

Efter det körde vi hem till Helena och Elton igen för att passa Elton en liten stund, mysigt bebis mys. =)

En mysig förmiddag/ och lite eftermiddag. Efter det så körde vi för att köpa skor till Selma och Theo, blev ett par till mig också, 3 för 2 dumt att inte passa på.

Men att ha tre barn med sig varav två ska ha skor, Hjälp säger jag bara. Ingen höjdare. Men tillslut hittade dem i alla fall skor, efter lite om och men. =)


Gold it is

Med tanke på att Selma helst ville att vi skulle måla i alla fall en vägg i hennes rum guldig ,helst hela rummet (vilket inte jag och Mange ville) så är det klart att hon skulle få lite guldigt på dörren.

Jag hade kanske inte valt att göra så, men det är klart Selma ska få bestämma lite i hennes rum. =)




Lite fixa att göra till på dörren så färgen blir lite jämnare, sen är det klart.

Hoppas hon gillar det nu. =)


Guld eller inte?

Fullrulle här hemma. Vi håller på med Selmas rum för fulla muggar, på lördag ska det vara klart. En del kvar.

Men golvet är snart färdigt och målat har vi ju gjort.

Så kvar är lister, hyllplan som ska upp, wallies ska på plats, rullgardin och så lite lullull(alltså gardiner, drapperi, hemlis och så ska det möbleras också så klart. )

Allt det tar nog lite längre tid än man tror. Tur barnen ska sova hos farmor och farfar mellan fredag och lördag, då ska det fixas så det blir lite överraskning med slutresultatet för Selma.


Älsklingen har hunnit med en heldel idag, så bara det sista kvar.

Dörren som ska sitta för vad ska man kalla det "garderoben" , den målade jag igår. Selma har bestämmt hur det ska vara.

Egentligen hade hon en hel massa idéer men jag är ju ingen konstnär så ganska många idéer fick skrotas, som att jag skulle måla ett porträtt av hela familjen. Så här kom hon ialla fall framtill att hon ville ha tillslut:



Sen är ju frågan ska vi måla guld där det är vitt nu eller låta det vara så här?? Blir Selma nöjd utan guld?


Mer färg i håret än på väggen.



En trött liten Nora, somnade på soffan lördag eftermiddag.

Petra med familj var på besök och grillade, tog inte en ända bild, hmm...Petra tog bilder får kanske tigga till mig någon! =)

 
På söndagen målade vi Selmas nya rum, det gick väl så där, ganska mycket färg i både Selma och Theos hår och armar och händer och fötter. =)
Jag fixade klart Selmas överaskning, lilla projektet igår också, kommer ett inlägg om det senare.




jävla antibiotika

är så trött på denna jäkla antibiotika nu , stackars lilla Nora, hennes mage fixar inte detta mera. var och varannan dag kräker hon upp det. 10 av 60 dagar kvar nu. känns så lönlöst när hon bara kräker upp allt. det ger ju ingen effekt. vet inte vad vi ska göra, ringa barnklniken igen....inte mycket hjälp där inte, prova med det blanda med det...vad hjälper det? ingenting för hon kräker upp det igen.

I onsdags kräkte hon ner halva mig och hela golvet och hennes snutte gosesdjur.

vi blev osäkra på om det var antibiotikan eller inte så dem stora fick stanna hemma från skola och dagis, men visst var det "bara" antibiotikan.

Blir till att ringa barnkliniken igen på måndag! eller åker jag dit i morgon och pratar med dem öga mot öga!

Nu ska vi sova i alla fall.

Natti


otroligt seg fredag

En otroligt seg fredag flöt sakta förbi på jobbet. Segare dag får man leta efter.

Men tillslut kom jag hem till min underbara familj! Möttes av Hej hej av Nora, titta vad jag har med mig från skolan av Selma och go natt av Theo. =)

Theo var så trött så han gick och la sig när jag kom hem. Selma hade fått med sig Trolle hem idag, ett litet gosesdjur som kommer på besök i skolan med jämna mellanrum och lär barnen räkna. Och varje veckoslut är det någon av barnen som får ta med sig trolle hem över helgen, skriva och rita lite i hans bok om vad dem hittat på. =)



Selmas busschafför är nog den snällaste i världen, idag när dem hoppat in i bussen körde han till macken och bjöd alla barnen på glass. hur många busschafförer gör en sån grej? =)


Snart har Selma även ett nytt rum. nytt golv är köpt idag och snart är hela rummet rensat.  gissa om vi har en förväntans full Selma?! =)

Jag och Petra har även bestämt att vi absolut inte ska träffas i morgon och inte grilla vid halv5 tiden.....(vi kan nämligen aldrig bestämma något för då är det alltid någon som bli sjuk)  så vi ska absolut inte träffas imorgon! =)

Hoppas alla får en trevlig helg!!

Kan en 6åring ha magkatarr??

Våren har verkligen kommit på riktigt, hoppas nu bara att det inte kommer ett bakslag.

Idag på lunchen såg jag en fjäril =) och en liten irriterande fluga har flyttat in.

Synd att man precis börjat jobba igen när våren kommer, längtar tillbaka till mammaledigheten! =)  Men men det dröjer inte så länge innan vi tar en liten minisemester till min syrra. Längtar. Ska bli skönt att åka hemmifrån lite. Bara lite nervös inför att köra så långt på en dag, men det kommer säkert att gå bra.

Vet inte riktigt vad jag ska skriva idag, är trött efter jobbet och handlandet medans Selma dansade.

Apprå på Selma, kan en 6åring ha magkatarr?? Selma har klagat på ont i magen i flera veckor, v har bokat en tid till doktorn men det är inte förrän nästa torsdag. Ju mer jag frågar Selma dessto mer låter det som magkatarr. Men kan en 6åring verkligen ha det? kan det vara ärftligt? jag har ju sånt skit själv. hmm...

Helgmys

Vi har haft en jätte mysig helg.

Inte mycket har blivit gjort kanske, men mys med barnen är ju det bästa! =)

I lördags kom Helena och Lille Elton på besök, men Elton bara sov hela tiden, lite tråkigt vi ville ju mysa bebis, nästa gång ska jag minsann kittla honom under fötterna ;) så han vaknar. hihi

Selma och Nora värmde upp inför melodifestivalen.




Annars gjorde vi inte så mycket, skönt att slappa lite bara

På kvällen när barnen somnat plockade vi fram en god ostbricka och vin. mums. Kändes lite lyxigt. =)



Jag försökte städa skafferiet i söndags, Nora tyckte ju det var jätte kul, särskilt att kasta potatis



Sen började vi röja lite i Selmas nya rum. Sen skulle Selma till en kompis och leka och resten av familjen körde till Theos bästis och grattade lillasystern som fyllde 1 År! =)


Fredag....

I morse....

Tre barn vaknade på fel sida....sur, gnäll och gnäll....Ganska skönt att kunna köra till jobbet idag, tog dock lite tid. Rutorna var sjuk svår skrapade...satt som sten. (jag som redan hade träningsvärk efter gårdagens styrkepass.) Sen var jag tvungen att köra till skolan, lämna lite extra strumpr till Selma som skulle åka skridskor med klassen idag. vi packade ner allt annat extra vantar osv. men strumporna glömde vi, sen var jag tvungen att pumpa ett däck på bilen informerade Mange mig om.. jaha, ner tll macken, tror ni det funkade NEJ... fick till slut gå in och be om hjälp...efter mycker om och men fick vi i alla fall däcket fyllt med luft (skitbil).

Kommer precis kl. 9 tll jobbet då jag börjar men jag tycker det är lite sen vill ju vara där i alla fall 5 i.

Möte sen rullar dagen på, lite mycket inbokat till mig så där första veckan, 2 inslip och tre linsutlämningar. full rulle helt enkelt. men ganska skönt ändå. tiden går fortare särskilt när man jobbar till 18 varje fredag.

fick i alla fall go middag och vin när jag kom hem och lite mys med barnen.

internet har strulat på datorn, men då hann jag ju ringa till två kompisar  stället. det var ju bra, man behöver prata med varandra i verkligheten också. =)

nu funkar det och tur är väl det för min älsklng sitter och tittar på Bond och barnen sover, vad ska man annars göra än att blogga då? Bond är ju inte mn favorit direk! =)

Hoppas ni alla får en trevlig helg!

kram

snöbus

Idag har jag varit ledig. Min lediga dag i veckan är torsdag.

I förmiddags var jag på friskis och tränade. passar på nu när Mange är pappaledg och hemma med Nora.

På eftermiddagen har jag bara ängnat mig åt barnen. En rikigt mys eftermiddag i en närliggande pulkabacke. Japp ni läste rätt pulkabacke, för denna syn mötte oss i morse:



Det gäller ju att passa på att utnyttja snön när den är här (även om jag tycker det var lite onödigt) imorgon ska det vara typ 7 plus grader.



Nora tycker det är så kul att åka pulka.



Mange också, undrar var barnen får allt sitt bus från?? ;)



Nora visar upp sina tänder när hon gungar. =)

En mysig med lite kall ute dag, rått i luften.


Vill ni se lte fina mer proffsiga bilder på busfröna kika in hos Helena

klistrad

Sitter klistrad. Dubbelavsnitt av:



bild: google

det har sina fördelar

Första jobbe dagen slut, har varit ganska lungt på jobbet trots en sjuk. tur det tycker jag! =)

Man kommer ihåg mer än man tror, så jag är snart back on track.

Lite tyst och lugnt blev det i slutet på jobbet idag, själv en stund. fast ganska skönt ändå.

Äta lunch i lugn och ro, ta en lite promenad också på lunchen.

Det har sina fördelar att jobba ändå!! =)

Imorse när jag skulle köra så fick jag tre pussar och kramar av Nora. En kram och sen skulle jag ge Theo en puss på kinden. Selma hann ju åka innan mig. men kramas hann vi. =)

Känns konstigt att vara utan sina barn hela dagen, känns som man missar en del Nora bus. :(

Nu är jag i alla fall hemma och har hunnit mysa lite med mina barn. även om man inte hinner med så mycket mys innan sängen kallar för dem.


Bakdag.

i dag blev det en bakdag, ibland får jag mina ryck. då är det bäst att passa på.

Grötbullar, chokladmuffins och chokladbollar blev det.

Smakade precis en grötbulle, så gott det är när det är nybakat, ja annars också såklart. =)

Selma och Theo hjälpte till att baka, framför allt chokladbollarna.




Imorgon kör jag till jobbet för första gången på 1 år och 4 månader ungefär. i alla fall för att jobba.
Mammaledigheten är slut. Tänk vad tiden går fort. Kommer att sakna mina busfrön nu när jag börjar jobba.

Blandade känslor helt klart, ska bli kul att börja jobba igen, men inte så kul att inte kunna äta middag ihop med mina barn. Är ju inte hemma förräns halv 7 på kvällarna (ledig torsdagar förståss) och då har dem ju redan ätit. och nästan på väg till sängarna.


Jaja jag kommer snart in i det igen.




mysdag

Igår var vi och hälsade på bebis Nils, sötnos. En mycket trevlig eftermiddag. Sen lämnade Mange och barnen av mig i stan hos Johanna. tragg mat och vin. en trevlig kväll helt enkelt! =)

Idag har det varit brottning här hemma



sen gick vi ut, tyckte det blev lite vilt här inne. Vi var ute hela eftermiddagen, så skönt och härligt vårväder, kanske inte jätte varm men härligt.

Grillen plockades fram idag, så grillad fläskytterfilé klyft potatis och tatziki. mums. =)



Nora var jätte trött efter allt utomhus bus och middag, så hon somnade strax efter 18. då plockade jag fram ett inköp från gekås. Nämligen spelet mix max, oj vad vi spelade detta när jag var liten, så jag kunde inte låta bli att köpa det när jag såg spelet. Och ja Selma och Theo tyckte också det var roligt! =)



Vi har haft en mysig dag idag helt enkelt.


Ullared..förlovning och bröllop!!

Oj vad veckan går. Sportlovet slut igen, skolan och dagis igång. Hinner inte rikigt med känns det som.

Mange är pappaledig nu,  eller jag är mammaledig och mange är hemma denna veckan, vi är hemma båda två denna veckan men schyy... dagis vet inte, då hade vi inte fått lämna Theo, men så ofta jag har hållt honom hemma pga lov eller sjukdommar på dagis så tycker jag gott han kan få vara där vad tycker ni? vi får ju ändå betala.

I mådags vad gorde vi då? hmmm..inte mycket jag var på maxi och handlade utan barn, sen hände inte mycket.

I tisdags var vi på banken jag, Mange och Nora dags att lägga om lån och så. sen gjorde vi inte mycket den dagen heller.

Igår onsdag var jag tillsamman med Sara i Ullared på Gekås....tjoho...Handla och handla och handla...men ändå blev det inte så dyrt som det brukar bli. super bra så klart.

På väg dit, hmm Sara körde navigatorn var inte riktigt vän med oss (inte för att vi behövde den igentligen) men vi körde i alla fall mitt ute i skogen eller på en åker kanske?
vi körde i alla fall inte på någon väg! =)

Kläder till Selma mest till Theo och lite lite till Nora (vi har ju massor tjejkläder) några leksaker och pyssel , lite kläder till mig och Mange och så lite ljust (älskar ljus eldar massor) och lite annat smått och gott.

En del till Selmas nya rum handlade jag också som vi ska fixa till inom kort (återkommer till detta)

I sommar ska vi renovera Theos rum tilläggs isolera byta fönster mm. så jag köpte en riktig verktygslåda till honom. (barn storlek) han kommer bli överlycklig när han får den! =)

massor pyssel till Selma köpte ja, kommer ni ihåg mitt lilla projekt jag började med för ett tag sen? det ska i alla fall bli en pyssel låda till Selma fylld med pyssel till hennes nya rum. =) hemlisar är roligt! =)



det hade kunnat få plats lite till eller hur? =)

Känns som massor svamel..hahaha.

Idag har vi inte heller gjort jätte mycket, men Mange har städat den ena bilen, jag har tvättar, målat lite på projektet, städat toa och jag och Selma har rensat hennes rum lite, mange och theo rensade theos rum, vilket innebar lite tandagnissel...man kan ju inte slänga bilar även om dem är väldigt mycket isönder. =)

Idag har jag även fått reda på att min älskade Petra friade till sin älskling igår och han sa JA såklart....STORT GRATTIS!!!

ett par andra kompisar gifte sig igår GRATTIS till dem också. =)

I morgon ska vi hälsa på kusinbebis och sen ska jag till Johanna och dricka vin äta mat och tragga skit! =)

RSS 2.0