Bakdag!!

Idag har varit en riktig bakdag!!. vi började halv tio i morse ( då hade jag damsugit och moppatgolvet.) Jag hade lovat Selma att baka ett bröd, en limpa som vi fått hos syrran i påskas när vi var där, så dert gjorde vi, medan det jäste fixade jag lunch, idag blev det köttfärssoppa (värsta höstvädret ute ju) Barnen åt som dem aldrig sätt mat innan! =)
 
Efter lunchen var bröden klara.
 
 
Nora sov middag och dem två stora spelade lite dator, jag vilade en liten stund, sen fortsatte jag bakandet.
 
Det blev chokladmuffins (inte så ovanligt i detta hus)
 
 
Men jag tyckte inte det var nog där inte utan tog upp lite köttfärs ur frysen, fixade till den och sen gjorde jag piroger, dem blev mycket bättre än jag förväntade mig att dem skulle bli (tror inte jag har gjort sånna innan)
 
 
inte världens finaste, men dock goda! =)
 
Sen tyckte jag det var färdig bakat, tog ju några timmar!
 
Hann städa undan i köket innan det var dags att börja på med middagen, Köttgryta med ris stod på listan idag, och till min lycka hittade jag en påse kantareller i frysen sen i höstas. Blev en väldigt god köttgryta med champinjoner och kantareller och riktig grädde! Får man vara så osvensk att säga att grytan blev hur god som helst!!!??? Jag skulle kunna äta hur mycket som helst! =)
 
Jag gjorde såklart massaor så där är lunch till mig och barnen i morgon och dessutom hamnade lite i frysen 1-2 port mat finns där!! muma. =)
 
Efter att ha tillbringat nästan hela dagen i köket ( men lite spring ner i tvättstugan) så blir det att vika tvätt nu!! Jippi denna tvätt tar aldrig slut! Jag förstår min mamma nu....=)
 
Trött som attan men det är bara att börja vika, synd det är massor med strumpor.....
 
Go kväll på er!
 
 

Skånesdjurpark

I går var vi på Skånes djurpark jag barnen mormor och morfar och moster Becka. En helmysig eftermiddag, även om Theo började tjura över att vi inte kom till björnarna snabbt nog! =)
 
Vi hade även en väldigt närgången svan som gärna ville äta upp vår fika, och jag tyckte denna svan var lite närgången, och jag litar inte riktigt på att dem är snälla!
 
Tror faktiskt att min moster och mobror skrämt mig lite när vi var yngre och paddlade kanot (tror det var i Ivösjön) och det kom ett par svanar simmande, dem sa att vi absolut inte skulle bry oss om dem för dem kunde bli arga och anfalla oss! =) det sitter i bakhuvudet. =)
 
Nora tyckte också det var kul, även om hon gärna tyckte att moster Becka kunde bära henne. =)
 
Dessutom tackar vi morfar och mormor för allt, inte därför vi ville att dem skulle följa med! =) Men tack tack!!
 Ni är goa ni!!
 
Inte många bilder tagna idag heller, Becka fotade hur mycket som helst, inte jag...kan ju bero på att jag har hur många kort på djuren som helst redan! =) Ha varit där hmmm ganska många gånger...
 
 
Nora gillade dem små djuren, kaniner och marsvin och illern, =) Det stora Linderöds svinet var ingen höjdare och hästarna var sådär. dem små djuren var helt klart bäst. =)
 
Selma och Theo flörtade med morfar så dem fick rida. =) Nora ville nog också och skulle ta hjälm på sig men när vi skulle klappa hästarna klamrade hon sig fast vid mig! så ingen ridtur för henne. =) Kanske nästa år?
 
Barnen helnöjda!
 
 
 
 
 
 

Behöver tips!!!

Har semester....och vädret verkar inte vissa sig från sin bästa sida direkt!!!!
 
 
Nu behöver jag hjälp!!
 
Vad ska jag hitta på med barnen när vädret suger??
 
Vi kan inte bara sitta hemma och glo??!!  Då tar dem kål på varandra.....
 
Kom gärna med bra tips!!!
 

Midsommarhelgen

Efter en väldigt blött midsommarhelg så har vi tinat upp!
 
Precis när vi skulle gå till dansen på midsommarafton så öppnade sig himmlen, vi trotsade vädret och gick dit i alla fall, precis när vi skulle dansa runt stången så slutade det regna. Men sen började det igen. Dyngsura var vi, men vard gör det? Varför skulle det inte regna midsommarafton??!! =)
 
Blev inte någon långvarig dans/fika där inte. Sen hem och torka till lite, fick ta till handduken och hårfönen för att få mitt hår torrt, innan vi skulle iväg på fest här i byn, vilket fick bli i bilen, det ville ju inte sluta regna.
 
Tyvärr blev det inte mycket foto pga regnet, hade nog med att hålla alla torra!  Eller någerlunda torra. =)
 

Denna bild har jag stulit från min älskling! =) Här reser dem stången som vi fixat på förmiddagen, inte mycket blommor hittade vi att sätta i den, men vad gör det?
 
På kvällen hon Åsa med familj blev det femkamp, killarna mot tjejerna, och såklart vann tjejerna! =)
Nora hejade ju som tusan på oss, så klart vi vann! =)
 
Sen grillade vi och dansade lite, vi gick där i från ( vi gick hem sen) vid midnatt, Nora hade somnat i vagnen och Theo i soffan men Selman partyprinsessan var vaken, ganska glad att vi hade med oss TRE vagnar =) Mange körde/drog två och jag körde en! =) Gick hur bra som helst!!
 
Sen på lördagen körde vi till IVÖ för att hälsa på och mysa med Theos bästa kompis familj, dem har ett hus där (som är till salu) synd bara att vädret inte var bättre, regn regn och åter regn (dyngsura igen) När man är på IVÖ vill man ju kunna bada och fiska och sånt! =)  Men nejdå det gick ju inte!

Supertrevligt var det i alla fall, och barnen tyckte det var kul att vi sov över där!!=)
 
Det roliga var ju bara att mäklaren ringde lördagkväll vid 21 tiden typ och sa att det skulle komma två par och titta på huset på söndagen vid 12. Hela huset fullt av barn och vuxna då ju!! =)
 
Jag vaknade av Nora halv 8 på söndag morgonen, när jag skulle smyga ner med henne fick hon syn på Selma och Linnea (3 månader yngre än Nora) Nora säger klar toch tydligt och jätte glad HEJ!! Både Selma och Linnea vaknade ju så klart. jag tog med Linnea ner och Selma förljde med, tänkte att Linneas föräldrar kan behöva sova lite, bytte blöja på dem små och gav dem välling.,
 
En viss mamma blev väldigt glad! =)
 
På eftermiddagen körde vi hem, smått blöta och frösna. (vid 16,00 tiden)
 
Fick barnen i säng på kvälle.
Sen unnade jag mig ett varmt bad en god bok och ett gott glas rött!!!
 
Det behövdes verkligen ett varmtbad efter en regning och blöt helg!! =)
 
En mycket trevlig helg, men kall och blöt!! =)
 
 

SEMESTER!

Sista arbetsdagen avklarad. Nu är det semester!
 
Så härligt det ska bli (hoppas jag)  =)
 
Hoppas på att det bara är första veckan det ska bli halvtasktigt väder, sen vill jag ha
 
Bild: google
Annars kommer barnen att ha ihjäl varandra tror jag ! =) Och jag kommer att bli knäpp! =)
 
Glad midsommar önska jag er också!!!
 
 
Bild från förra året.
 

Noras nya favorit

Nora har hittat en ny favorit nalle, den ska med till dagis, annars blir hon vansinnig, hon ska sova med den också varje kväll och middagsluren.
 
Kul att släpa med den till förskolan. Hoppas vi kan få henne att byta nalle under semestern.
 

Snart semester

Jag undrar vad jag och barnen ska hitta på nästa vecka? Min första semester vecka ser ju inte så lysande ut om man säger så! =(

måndag 25 juni

Upp kl. 04:17Ner kl. 21:54
TidVäderVind (byvind)NederbördLuftfuktighetTryck
02.00 Halvklart 12° V 4 (7) m/s 0.0 mm/6h 92 % 1009 hPa
08.00 Halvklart 14° V 4 (7) m/s 0.0 mm/6h 83 % 1008 hPa
14.00 Halvklart till mulet 17° SV 4 (6) m/s 0.5 mm/6h 62 % 1007 hPa
20.00 Halvklart till mulet 16° S 4 (6) m/s 0.0 mm/6h 74 % 1004 hPa

tisdag 26 juni

Upp kl. 04:18Ner kl. 21:54
TidVäderVind (byvind)NederbördLuftfuktighetTryck
02.00 Regn 14° SO 3 (5) m/s 2.0 mm/6h 98 % 1000 hPa
08.00 Regn 14° V 7 (12) m/s 5.8 mm/6h 93 % 998 hPa
14.00 Halvklart 17° V 7 (12) m/s 0.1 mm/12h 65 % 1000 hPa

onsdag 27 juni

Upp kl. 04:18Ner kl. 21:53
TidVäderVind (byvind)NederbördLuftfuktighetTryck
02.00 Regnskur 12° NV 2 (4) m/s 9.6 mm/12h 98 % 996 hPa
14.00 Halvklart till mulet 18° V 6 (10) m/s 0.0 mm/12h 61 % 1004 hPa

torsdag 28 juni

Upp kl. 04:19Ner kl. 21:53
TidVäderVind (byvind)NederbördLuftfuktighetTryck
02.00 Molnigt 12° V 5 (8) m/s 0.2 mm/12h 76 % 1008 hPa
14.00 Halvklart till mulet 15° V 7 (13) m/s 0.0 mm/12h 56 % 1010 hPa

fredag 29 juni

Upp kl. 04:20Ner kl. 21:53
TidVäderVind (byvind)NederbördLuftfuktighetTryck
02.00 Halvklart till mulet 11° V 4 (6) m/s 0.0 mm/12h 70 % 1012 hPa
14.00
Halvklart till mulet
 
Uppgifter från SMHI.se
17°

Vilken helg!!

Oj vilken helg det varit.
Student i fredags, trevligt
.
Mange hjälpte en kompis att flytta till byn i lördags, vi var där och kolla läget, Selma och Theo hjälpte till och bära, jag jagde Nora upp och ner för trappan =) Sen gick vi hem, köpte varsin glas på vägen hem, vilade lite. Selma var på pyjamasparty på kvällen (lite konstigt att gå på kalas i pyjamas tyckte Selma) När Selma var hämtade så cycklade jag bort till Johanna för att skåla in hennes nya lya. Blev inget långdraget då båda var ganska trötta.

På söndagen var vi ute och fixade lite i trädgården, Selma ville snickra något så det fick hon göra innan det var dags att bege sig på Selmas andra barnkalas denna helgen. Sen blev det mys resten.

Igår var det äntligen stålande solsken, jag och barnen var och handlade lite, sen var vi ute hela eftermiddagen i trädgården och fixade (vem vill vara inne och städa, när solen äntligen tittade fram?) Selma och Theo badade t o m i poolen. En härlig eftermiddag. Solbrända och lite trötta gick vi in och skulle äta lite middag, då kom regnet. Tydligen åskade det också igår i alla fall runtomkring, men jag varken hörde eller såg något. Tråkigt, jag älskar ju åska.

Nu är det bara två jobbedagar kvar sen är det SEMESTER!!!
Ska bli så skönt! Synd bara att det inte verkar bli något bra väder i alla fall inte första semesterveckan, men sen hoppas jag verkligen det blir super fint väder, så vi kan sola och bada massor!

Skolavslutning!

Nu har Selma gått sitt första år i skolan, helt otroligt vad tiden går fort! Dem sjöng så fint i kyrkan, det är roligt att se dessa små sjunga för dem tar verkligen i från tårna och ingenting är pinsamt än, lite värre var det med dem lite större barnen! =) Nu ska det vilas en liten stund och sen ätas lite lunch och byta kläder, sen är det iväg på student! Helt enkelt full rulle idag! =)
Önska er en trevlig fredag!

Tjoho!!

Så där ja!

Då var denna arbetsveckan avklarad, nu väntar 5 dagars "ledigt". Härligt!!

Torsdagar är jag ju alltid ledig, och då kommer syrran och Chrille Jippi! Resten av familjen kommer också fast senare på kvällen, då ska vi fira pappa som fyllde år igår!



På fredag är det skolavslutning och sen mina kusiners student.



På Lördag ska Mange hjälpa Johanna att flytta och Selma ska på pyjamasparty.

På söndag ska Selma på ett till kalas, vi andra vilar tror jag.

På måndag är förskolan stäng så jag är ledig.

Då får vi vila upp oss, för "ledig" vet i tusan om jag/vi är! =)

Jag har inte riktigt fått ihopa det här med att handla presenter, när ska vi hinna med det??


bilder lånade från google


Picknick och brännboll!

Igår var det en hektisk dag, ganska mycket att göra på jobbet. Sen slutade jag kl. 16,00, snabbt till fritan och hämta Selma och sen till förskolan och hämta Theo och Nora.

Hann hem för att tvätta av barnen lite, som var så skitiga efter att lekt i sandlådan på förskolan, sen fram med kylväskan och packa ner pasta salladen jag gjorde i måndags kväll, packa skötväskan lite sen iväg till skolan med alla barnen (Mange skulle till sin kusins student) för avslutning med Selmas klass, picknick och brännboll stod på schemat. Vi kan ju säga att vi hade tur med vädret, strålande solsken heldagen men med moln i             " kanterna"  hela dagen, men dem höll sig borta. =)

Brännbollen kunde jag inte vara med på för jag fick minsann jaga Nora som gärna ville vara med. =) Det var så roligt att se barnen spela, det var barnen mot föräldrarna. Det roliga var när det var föräldrarnas tur att slå , så ställde sig nästan alla barnen i en klunga, och sen när någon förälder slog så rörde sig alla barnen mot bollen, som ett fiskstimm ungefär, det såg jätte roligt ut! =)

Duktiga var dem, dem t o m vann med 3 poäng...fast jag hörde minsann att det var lite olika poängsystem, barnen hade bl a stilpoäng...hahaha! =)

Roligt var det

Snacka om att jag hade tre trötta barn när vi kom hem strax innan halv 8.

Egentligen hade alla tre behövt hoppas i duschen då, men det funkade inte, då hade dem somnat i badkaret. =) Lite snabb tvätt för att få bort den värsta skiten! =)

Dem somnade snabbt, inget trams någonstans, skönt det för det var inte bara dem som var trötta kan jag säga! =)


Mekande, balklänningar och geting....

I går var vi hemma och fixade, Mange fixade med med bilarna, och Theo fixade sin cyckel.



Jag försökte hjälpa Selma och flyga drake, hmm gick ju inget vidare. =)

Sen har vi upptäckt BÅLGETING i vår trädgård, antagligen en hona som letar efter ett bra ställe att bygga ett bo på, men jag tycker inte att vår trädgård är ett lämpligt ställe. Bort bort.





Sen bar det av till slottet på eftermidagen för att se mina kusiner bal fina, studentbal igår.




massor fina klänningar såg vi, Selmas ögon LÖS!! Theos ögon också fast på alla fina bilar som studenterna kom i. Nora gillade alla hundar som folk hade med sig. Så något för alla tre! =)


Tjejkväll

I lördags var det tjejkväll dags. Med bowling och god mat.
Tyvärr var Anna sjuk, men jag och Petra körde på i alla fall, även om vi saknade Anna.

Bowla var jätte kul, 7 år sen sist för mig och 10 år sen för Petra. Ont i handen och fingrarna men så sjukt kul. Varför gör man inte det oftare?



Väldigt suddig bild, men Petra gör sitt bästa på banan

Sen körde vi och handlade mat och fixade god middag, gå in och kolla på Petras blogg, hon tog lite fler bilder än jag.

Sen blev det en massa traggande om det mesta faktiskt. Lite film blev det också, men jag tror varken jag eller Petra egentligen var så sugna på det, men men...film blev det. =)

Mysig kväll helt enkelt.


Sådan far sådan son

Mange och Theo tittar på transformers. Båda två lika inne i det!





Sådan far sådan son!!


AKTA ER FÖR KATTEN!

Vår "dumma" katt (får man säga så?!??!) har vid två tillällen kommit hem med ekorrungar, döda....stolt kommer han hem och ska visa upp sin fångst! Men jag blir bara så ledsen och arg på honom, inte behöver han väl ta ekorrungar?? ta möss det gör mig inget, men inte söta ekorrungar!!!

Lite snäll är han kanske allt för han har i alla fall lämnat en unge kvar så inte mamma ekorre blir helt utan bebisar. Detta såg jag genom köksfönstret och var tvungen att gå ut och fota. Mamma ekorre med en unge. Men tusan vad mamman blev arg när jag kom lite för nära. stampade på en gren och lät massor. =)



Ungen, mamman stampar och för oväsen några grenar upp!



Länge var dem kvar i granen, sen ner på gräsmattan och vidare till ett nytt ställe, det var precis som mamman skulle visa ungen runt! =)


Jag har gärna ekorrar som hoppar runt

Men snälla

AKTA ER FÖR KATTEN!!!


Fynden!!

Jag har ju lovat att visa lite Ullareds fynd. Här kommer några. Inte ens hälften av allt som inhandlades.



Lite kläder till Selma



Linne till Theo, han fick även shorts, fler tröjor och så lite saker till hans nya rum.



Lite av mina fynd, blev mer än detta till mig. =) Onepeicen "pippi" är nog det bästa fyndet. så jäkla fult är det men så underbart skön! =)


Nora fick också lite kläder så klart, bara byxor/shorts/capri märkte jag när jag kom hem, varför köpte jag inga tröjor?? Jaja spelar inte så stor roll, hon har massor tröjor. =)

Sen blev det ju lite ljus (som vanligt) Kökshanddukar, en duk, presentpapper, grattiskort, Underkläder mm

Bilen var ganska fulllastad om man säger så! =)



Detta är efter första rundan inne på Gekås....

Var lite till instoppat i bilen innan vi körde hem på söndagen.

Vi hade alla kassar vid fötterna, någon hade till och med i knäet.

Men vad förväntar man sig när man är 5 tjejer i EN bil?!


Nationaldagen/lyckodagen

Idag har varit en bra dag. Theo´s kommentar var klockren: Jag har aldrig haft en så bra lyckodag. =)

Först fixade vi klart hans nya rum, sen körde vi för att fira nationaldagen, genom att titta på Tuta och kör, vilket alla tre barnen gillade. Nora älskar verkligen musik, Selma också och Theo ska ju bli rockstjärna...=)





Sen var där ett LITET tivoli, vi försökte vinna choklad och nallar...gick inget vidare, lite sockervadd (hur kunde man gilla det när man var lite?) klubba och så fick Theo klättra och åka....



Selma ville inte.

Sen körde vi hem och fixade middag, TACOS allas favorit. framför allt barnens. =)

Och för att fira riktigt så blev det efterrätts tårta, marängbottnar grädde jordgubbar och chokladsås. =)

Klart detta var Theos bästa lyckodag! =)


Theo´s rum

Theo´s rum















Byrån ska bort och ett skrivbord på plats istället.







Vi skulle ju överraska Theo i morse men den busen hade tjuvtittat innan han kom ner till oss.

Glad blev han i alla fall.

Vi har burit in alla möblerna idag och fixat det sista.

Alldra gladast blev han nog för "gitarren" för han ska nämligen bli rockstjärna när han blir stor
(idag i alla fall)


tjuvtitt....

Nu får en liten förhandstitt på Theos nya rum



Theos koja i sitt nya rum. Jag tror i och för sig att han kommer att vilja sova i denna koja, så sängen kommer säkerligen att fytta in! =)

Sitter även en lampa på väggen i kojan en blå stjärn lampa (från Ikea) syns inte på fotot.

Jag har sytt och sytt och sytt.....jag tycker inte det är jätte kul att sy, men vad gör man inte gör sina barn?

Men 5 meter tyg för 349Kr som räcker till drapperier till kojan , två kuddar och en gardinkappa....inte så dyrt egentligen!  

Jag är nöjd i alla fall hoppas Theo blir det i morgon! =)

Natti natti


Världs sämst...

Jag vet, jag är världs sämst på att blogga just nu!! hinner helt enkelt inte. Mycket som ska hinnas med.

Barnen, jobb, träning och så ska Theos nya rum bli klart, helst innan onsdag. Så efter onsdag så lovar jag att det ska komma upp lite Ullareds fynd och Theos nya rum. 

I lördags hade vi en riktig mys dag, först träffade vi hela fam. Lundahl för familje mys och fotografering. Sen på kvällen tittade hela familjen på Björn bröder och åt popcorn, Nora älskade popcorn, ända nackdelen var att det fanns popcorn överallt sen ! =)

När Nora somnat spelade vi andra några vändor Uno (ett av fynden på Gekås)

Igår så blev det att fixa med Theos rum, han var och lekte med sin bästis, Selma hade en kompis hemma och lekte. så det var ganska lungt. vi fick mycket gjort när Nora sov 2 timmar middag! =)


RSS 2.0