Halsfluss

Vad har hänt sen sist?

I fredags var syrran och hennes Chrille här och hälsade på, jätte mysigt, blev ju lite födelsedagsfirande för barnen då också. Barnen hade saknat Jessica och Chrille jätte mycket, så dem mös som bara den. =)

På lördagen gjorde vi typ inget mer än att baka lussebullar, sen mest mys.

Natten till söndagen vaknade Theo och var jätte ledsen och hade ont i halsen, men på förmiddagen var han pigg så det blev släktkalas på eftermiddagen (massor med paket, barnen överförtjusta), men Theo blev sämre liksaså vädret, det blåste mer och mer tills det på kvällen var storm.

Utan ström blev vi också vid halv 11 på kvällen, som tur var så var jag förbered så ljusen var tända, jag fick gå upp på ovanvåningen och "rädda" Mange som satt och spelade dator.  Jag fick ta ett ljus i handen och gå upp och hämta honom. =)
Klockan 3 på natten kom strömmen tillbaka, skönt.

Sen har Theo varit febrig och haft ont i halsen, i morse vaknade han och var prickig runt munen, så då ringde jag vårdcentralen och fick en tid.  Varför han var prickig runt munen visste läkaren inte men halsfluss har han.
Stackars min lille kille, nej förlåt stora killen. Inte konstigt inte han velat äta.

Håll nu tummarna för att ingen av oss andra får halsfluss, särskilt inte Nora.




Selma 6 år!

Ja idag är det 6 år sedan Selma kom till världen. Helt otroligt vad tiden tickar iväg fort.

Igår hade Selma barnkalas, fullrulle kan jag säga att det var, men dem verkar ha haft roligt i alla fall, Selma var nöjd och det är ju huvudsaken ialla fall.

Idag började dagen för Selma med "skönsång" av mig och Mange, Nora sov så gott så henne ville vi inte väcka, och Theo kunde vi inte väcka, sov som en stock, men det gjorde inget tyckte Selma. =)

Presenter av Nora och Theo hann hon få innan det var dags att åka till skolan i alla fall.



Lite firande med sång blev det i skolan också.

Sen tårta nu ikväll. Givetvis fick hon också välja middagsmat idag, spagetti och köttfärsås blev hennes val. (det tackar jag för, snabbt och enkelt. =)




Nöjd med sin födelsedag är hon: Nu innan hon somnade sa hon glatt, nu är inte jag 5 länge nu är jag 6 år, nästa gång fyller jag 7 år och då är jag stor! hahaha hon är förgo hon. =)


barnkalas x 2

Barnkalas nr.1 av 2 är avklarat. Vi överlevde hahaha

Theo har haft sitt barnkalas idag, han var nöjd, fast lite besviken att det inte kom fler sa han...haha alla som han bjöd kom ju! =)

Imorse när han vaknade strax efter 9 så kommer han in i köket där jag höll på att fixa och sa:

I dag ska jag ju ha barnkalas, varför väkte du inte mig?? (då trodde han att han missat kalaset) sötnosen!

När jag sa att kalaset är om några timmar blev han glad och sprang direkt och tog på sig en skjorta! =)

Imorgon är det barnkalas nr.2, Selmas kalas, vi får väl hoppas på att vi överlever detta kalas också! =)

Nu ska vi slänga oss i soffan och slappa


Theobus 4år!!

Idag blir vår buskille Theo 4 år.

Galet som tiden går.

tror att han haft en bra dag trots tandläkarbesöl (fast han tycker ju det är kul, välja leksak och fråga tusen frågor om alla saker som finns till tandläkaren)

Dagen för honom började såklart med sång, paket och frukost på sängen, frukosten struntade han in och slet upp paketen i rasande tempo. =)





Sen åkte vi till maxi och handlade inför barnkalaset i morgon och det var ju också kul.

Därefter till tansläkaren och sen äntligen till dagis, där födelsedagsfirandet fortsatte.

När jag hämtat honom och Selma kommit hem från skolan, lite mellanmål, sen körde vi iväg på julmarknad, vilket Theo tyckte var kul ett tag, när vi var där man fick provsmaka, sen var det inte så kul längre, så vi körde hem (lite för mycket bus, så jag orkade inte mera)

Theo hade ju bestämt middag ikväll, potatisgratäng och kycklingklubbor. en av hans favoriter. =)

Som efterrätt belv det ju en annan av Theos favorit nämligen kladdkaka med grädde och hallon.

Han tycker att han har haft en bra dag när jag frågade honom! =) Och det är ju tur det.

I morgon blir det barnkalas för Theo och sen blir det barnkalas för Selma på söndag, så fullrulle denna helgen också.

knutor som pingisbollar

I fredags förra veckan åkte vi för en mini semester med Manges föräldrar och syskon, Manges pappa fyllde 50 så detta var hans present från oss alla "barn"

En badsemester med äventyrsbad och massage

Jag och Manges pappa fick massage på fredagen, alla frågade sen om det hade varit skönt, båda två hade samma svar, NEJ.....jäklar vad ont det gjorde, kanske inte konstigt när min massör hittade kutor stora som pingisbollar....ajajaja säger jag. fasiken värre än att föda barn...

Men visst det hjälpte väl lite, men jag har fått typ order om att massage är något jag ska unna mig att göra typ en gång i månaden...(när skulle man få tid och pengar till det?)

Vi bodde i stugor och dessa stugor var verkligen ministugor, knappt vi fick plats för resesängen, men det hade kanske kvittat ena natten blev det inte mycket sömn för mig, först vaknade Theo men väckte inte oss utan kröp bara mellan väggen och mig och la sig (jag och Mange sov i en  1,20 säng, ni kan ju gissa hur trångt det var, sen vaknade Nora men jag kom ingenstans låg ganska myckte i kläm, men jag och Mnange gick upp och Nora ville inte somna om i sin säng så jag och Nora la oss i den andra 1,20 sängen....




Att en liten bebis/barn kan ta så stor plats förvånar min ganska mycket, =)

När jag sen vaknade på lördagen känndes det som ett tåg kört över mig, usch vad jag hade ont i kroppen ( har fortfarande lite ont) Nora hade lite feber och var jätte förkyld så jag och Nora tillbringade dagen i stugan , mendans hälften var och badade och resten var och shoppade. Mindre kul måste jag säga..

Men efter mys och lite film tittaden gick vi ut på en underbar promenad, som kändes i min kropp...=)









så vi hade ganska mysigt även om det var lite tråkigt.

Sen trängde vi ihopa oss alla 10 (som kvällen innan) i ena stuga och käkade och drack lite vin och spelade spel, men typ vid tio var det roliga slut, och jag som bara tagit det lugnt hela dagen tyckte det var väldigt tråkigt, så jag och Mange spelade skitgubbe i tystnad, för Nora sov ju i samma rum...trist.

Blev inte riktigt den mysiga helgen jag förväntat mig även om det var mysigt så blev det bara typ en timmes bad med dem stora barnen, jag hade ju hoppats på lite mer, med tanke på att (även om jag är hemma med barnen) jag behöver spänderar lite tid med dem stora utan Nora!



Äventyret

Igår var jag och barnen på äventyr med Petra och hennes familj!

En helt underbar eftermiddag.



Ute i skogen





I en koja hade godistrollet varit och lämnat nått gott....(konstigt det där, men det fanns tre godispåsar)



spännande med kottar, barr och pinnar



barnen lekt fint (kanske pga den långa promenaden och godiset?)



sötnosen Lukas var såklart också med



Petra och barnen rider på "hästen"



Sen grillade vi korv



En trött Nora beundrar elden!


Efter hela eftermiddag i friska luften med mycket bus så var alla trötta.

Theo tyckte det var lite läskigt att vara i skogen när det var mörkt! (mörkrädd som han är)

I tisdagskväll hade Nora jätte ont i magen och var vaken nästan halv natten , så efter för lite sömn och massor friskluft så somnade jag 20,15 på soffan! =)

Med det var en härlig eftermiddag helt klat, och det får minsann göras om.

RSS 2.0