underbar dag!

Idag har det bakats Pizzabullar med Selma och Theo. Nora var så snäll och sov i två och en halv timme, hon har lite sömn att ta igen skulle jag tro.

Goda blev dem i alla fall, lite besvikna var Selma och Theo när dem bara fick äta en pizzabulle var, men då var klockan 15,40 och snart dags att börja på middagen. Kan ju gissa att dem kommer att tjata om pizzabullar i morgon. =)Selma och Theo, framför allt Selma blev överlycklig när jag berättade att vi (jag och Nora) inte behövde sova på sjukhuset mer.

Så gonatt sagan var tingad till mig! Inte mig imot, mysigt.

När dem sov (inte Theo för han skulle såklart tramsa lite) så tappade jag upp ett (lite för) varmt bad.

Ett varmt bad, ett glas rött (jag vet det är tisdag idag men ibland får man) och en tidnig, lite levande ljus. Underbart för kropp och själ!!

Dock tog jag allt varmvatten till badet, så det var ganska kallt när jag skulle duscha av mig!! =)

En underbar tisdag!!


Är så glad!!

Vi slipper sova på sjukhuset mera!!!

Är så glad. Ska bli skönt att få vara hemma på kvällarna och få sova i sin egen säng!

Nora är bättre, nu går hon ännu bättre än igår! 

Proverna visade ingenting, båda bra och dåligt, hade ju varit bra att se vilken bakterie vi ska behandla mot. men men blir en 2 månaders efterbehandling nu hemma. Men vad gör det bara hon blir bra i foten!

Jag är så glad, så glad, så glad!!

Jag längtar tills jag får gå och lägga mig ikväll...i min egen säng bredvid min älskling!

Nu ska här bakas pizzabullar!

Hej så längeTvå nätter till

Inga svar på odlingarna i morse, hoppas på att dem har kommit till i eftermiddag.

Två nätter till på sjukhuset blir det, sen har hon fått antibiotika intravanöst i en vecka, sen blir det eftervård hemma.

Vi hoppas i alla fall att alla prover är bra då, vi vill ju sova hemma!!

Hon går mycket mycket bättre idag, så härligt att se. När det onda i foten släppt helt springer hon nog! =)

Nu så här i efterhand har hon nog haft ont, utan att hon varit gnällig, men det märks på henne nu, en helt annan tjej, ännu busigare! =)
Blir nog ännu mer fullrulle snart! fast det är ju härligt ( ialla fall just nu ;-)  )


Snart dags för en dos till..

Snart dags att köra in till sjukhuset igen för en dos antibiotika. Sen hem för middag och lite mer bus innan det är dags att köra in för natten. Det är skönt att vara hemma så mycket som möjligt, för allihop.

Tur vi har nära dit annars hade vi ju inte kunnat hålla på att köra fram och tillbaka.

Proverna visar att det går åt rätt håll, kanske kanske gå hon lite lite bättre idag, det går sakta framåt med foten.

Snabb sänkan var bra igår eftermiddag, i morgon får vi förhoppningsvis reda på dem andra proverna och odlingen som dem gjort. Än så länge är det ju egentligen bara gissningar, men proverna visar att det blir bättre så antagligen är det rätt gissat! =)

Hoppas på bra besked i morgon.

I helgen har jag sovit hemma och myst med bara Selma i fredagskväll då Theo ville sova hos farmor och farfar. Det behövde Selma. Igår var Theo också hemma, så jag har tankat Selma och Theo mys inför veckan. Då jag kommer att sova hos Nora alla nätterna är det tänkt vi får se lite hur det funkar med dem stora barnen och om Nora och jag får någon sömn. Mange behöver ju sova för att orka jobba. Men funkar det inte så tar han någon natt.

Vi hoppas på att sista natten blir till torsdagen.


Sötnöten

Sötnöten Nora är hemma igen och min älskling.

Idag kan hon få bada och plaska hur mycket hon vill, i morse tog dem ut den från armen, för i natt och i morse var hon ännu mer ledsen när dem gav henne antibiotikan. Så nu är hon utan.

Hon kommer att bli glad för att hon får plaska och bada, mindre glad kommer hon att bli när dem måste sätta nytt på henne i eftermiddag.

Hon förstår ju inte att det är för hennes bästa, och att ingen är elak.  När sköterskorna kommer får dem onda ögat direkt. =)

Annars är hon pigg go och glad, som alltid! =)  Skönt att hon inte har ont i alla fall. =)Bild från igår


Nu börjar det sjunka in.....

Nu börjar allt sjunka in.

Jag tar det från början, den 10/1 var vi på bvc, vi bestämde att inget vaccin skulle ges för att Nora precis blivit frisk från en väldigt kraftig förkyldning.  Under förkyldningen slutade Nora att gå.

När hon sen började gå igen gick hon väldigt konstigt, så i torsdags förra veckan när vi skulle ta vaccinet så frågade jag om dem kunde kolla på hennes vänstra ben, för vi tyckte hon gick konstigt. Det tyckte vår bvc sköterska också så vi fick en tid till läkaren för att kolla upp det nu i tisdags.

Under helgen svulnade Noras ankel upp, så den var ganska svullen på tisdagen när vi kom till bvc läkaren.

Han skrev en remiss och skickade oss till barnakuten direkt (bara hem och äta lunch och packa lte välling och blöjor mm)

Sen körde jag och Nora in (mange fick köra hem och ta dem stora barnen) hur gulliga som hels där inne.
en barn läkare och massa skötorskor titta på Nora, två ortopeläkare tittade på henne. prover togs....

Vi fick åka hem (kanske för att jag traggade till mig det) Men onsdag morgon kl.7 skulle vi vara på barnavdelningen för att sen göra en magnet röntgen, Nora var tvungen att vara fastande från två på natten, pga att man mäste söva henne så hon ligger stilla.

Halv 9 fick vi reda på tiden vi skulle vara på magnet röntgen, vilken blev 12,45 (inte lätt att vara ett år och inte få äta och inte förstå varför)

Dem satte "infart" ( vet inte vad det heter) i armen, tog blodprover och sen fick vi vänta (gick bättre än jag trodde)

När vi kommer till röntgen så visar det sig att "infarten" i armen inte fungerar längre , då är Nora redan hysterisk för dem har varit på och provat med armen.  Inte lönt att sticka Nora igen sa dem inte nu när hon är så ledsen så hon kunde inte få något lugnande utan mask på direkt (skit jobbigt, det värsta jag varit med om)

Sen sa dem 2-3 timmar får du vänta nu, för detta tar lite tid.   (utan min dotter och utan att jag vet vad ni gör, och var hon är??)

efter mindre än två timmar fick jag komma till uppvak och sitta hos henne (tur det annars hade jag nog gått under)

Sen fick vi reda på att hon har en inflammation i fotleden och skelettet, antagligen bakteriell. Dem tog ett prov från anklen också som är på odling nu.

Antibiotika har satts in väldigt mot allt, dem vet ju fortfarande inte vilken bakterie det är. Så vi är inlaga men med dagpermis. (skönt att i alla fall få vara hemma på dagen)

För en lite stund sedan fick jag reda på att blodproverna hon tog i morse visar en liten förbättring inte mycket men lite. Sakta men säkert.....

En vecka ska hon få "vara" på sjukhuset... sen som det ser ut nu blir det efterbehandling hemma med antibiotika i 3 månader.


Förlåt för alla stav fel och allt osammanhängande, behövde bara skriva.....


massor bus

Idag har det verkligen varit fullt ös.

Klockan 9,00 var jag, Nora och Theo på BVC för Nora skulle få spruta. Ajaj, direkt där efter blev det lek men Theos kompis på bästa och billigaste stället istan, kostar inget att leka och knappt nått att äta (perfekt för mammalediga icke rika personer =)  )
Theo stannade där med kompisen (och hans mamma) medans jag och Nora körde och hämtade Selma när hon slutat skolan, sen bar det av in till stan igen för att gå till museet för mer bus, japp bus på museet ni läste rätt! =)


Lennart Hellsing:s sagor var det barnen fick leka i och med! En dela av dem. Mycket uppskattat!


Sen bar det av hem, hela dagen med massor bus, barnen var trötta när vi kom hem...jag också.

Nora lite gnällig, efter sprutorna ont i benen =( Hoppas det är bättre i morgon.

Nora bus

Idag har Nora busat som vanligt, bland annat ätit kattmat med sked =) Konstigt hon äter det med sked och sin mat med händerna?! =)

Sen har hon även klättrat upp på mormor och morfars vardagsrums bord idag, ganska många gånger, trots mormors försök att låta arg och säga att hon inte fick klättra upp där så bara flinar hon världens busigaste flin och klättrar upp igen! =)  sötnöten.

Hon blir nog busigare än Theo...eller det är hon redan! =)

När jag kom och hämtade Theo på förskolan idag står det på deras tavla, Vi har svinkoppor, kräksjuka och halsfluss på förskolan. Gissa om Theo ska dit i morgon och på fredag??  Ånej, inga fler sjukor säger jag och håller honom hemma. (tur jag inte börjat jobba än)

Utanför fönstret regnar det.....var är snön??? inte här i alla fall, lite trist faktiskt, skönt att slippa skotta men det är så mörkt och tråkigt....


Gott och blandat

ojoj längesedan jag bloggade. Hänt massor sen sist. Ett helt nytt år har vi hunnit fira in! =)

Lite förkylningar och utflykter och kalas har hunnits med, Framför allt Noras 1års dag har vi firat, den 28 december.

Tänk att det gått ett helt år sen hon kom. Tiden susar verkligen förbi.Presenter och pannkakstårta. Det kunde nog inte bli bättre! =)


Lite julbilder också¨.

RSS 2.0